“Domnul Tobă ar trebui să rezolve modul în care poliţia se ocupă de transportarea inculpaţilor cu cătuşe. De Paşte merg la mănăstire. Nu cred că Paştele poate să fie la fel de fumos ca în România. Niciodată nu am plecat de Paşte”, a spus Elena Udrea.

Elena Udrea a mai avut şi în trecut remarci despre acest subiect. La 30 octombrie 2015, când a ajuns la sediul DNA pentru a da declaraţii în faţa procurorilor, aceasta a a fost întrebată dacă se aşteaptă să iasă cu cătuşe.

“Nu ştiu. Se mai practică cătuşele? Este ilegal, să ştiţi, scrie în lege. Este ilegal să pui cătuşe… Doar dacă am de gând să fug sau să mă bat cu procurorii, sau…", adăuga Udrea.

Vineri dimineaţa, când a fost întrebată de ce spre deosebire de situaţia ei, Camera Deputaților a respins solicitările DNA de reținere și de arestare în cazul lui Sebastian Ghiţă, Elena Udrea a menţionat: “El are un partid mai mare în spate şi ştiţi că şi votul acela… din păcate… În cazul meu au fost alte condiţii, am fost cumva la debutul acelei perioade a arestărilor parlamentarilor.  Acum lucrurile şi-au mai revenit. Din 10 glume, cinci sunt la radio despre politicieni şi parlamentari.”