În replică, Vass spune că interesul oricărui ales ar trebui să fie dezvoltarea orașului și bunăstarea oricărui cetățean, indiferent cărei etnii aparține.

Peter Ferenc, fost primar din Sovata, acum președinte al Consiliului Județean Mureș spune că privește cu îngrijorare la ceea ce se întâmplă în organizația Tîrgu Mureș. „Urmăresc cu grijă ceea ce se întâmplă în jurul UDMR Târgu Mureş. Pentru noi a devenit limpede că în cadrul organizaţiei locale există tensiuni pe care trebuie să le rezolvăm rapid, eficient şi cu rezultate. Trebuie să facem şi vom face ordine în organizaţie! Importanţa Târgu Mureşului este dincolo de graniţele administrative ale acestuia. Nu ne putem permite ca interesele celei mai mari comunităţi maghiare din Transilvania să aibă de suferit pentru că câţiva politicieni locali îşi limitează viziunea la propriile ambiţii politice”, a scris Peter Ferenc pe pagina de Facebook a UDMR Mureș.

Liderul maghiar reproșează consilierilor locali maghiari că au desconsiderat ordinul de retragere în Opoziție. „Conducerea UDMR Târgu Mureş a desconsiderat semnalele opiniei publice târgumureşene, avertismentele organizaţiei judeţene în legatură cu hotărârile de consiliu local favorabile conducerii oraşului, apelul preşedintelui UDMR din 14 martie în care a propus retragerea în opoziţie a consilierilor locali. Cea mai importanta sarcina a UDMR, sa ajute oamenii maghiari in reprezentarea si validarea intereselor lor. Sa fie clar pentru toata lumea”, a adăugat Peter Ferenc.

De fapt, semnalul dat de liderul maghiar se referă la alegerile locale de anul viitor când UDMR vrea să câștige Primăria Târgu Mureș.

„Pentru mine, ca lider al organizatiei Mures al UDMR este clar: noi insine trebuie sa fim schimbarea. Dupa 20 de ani de „era Florea” (actualul primar al municipiului-n.red), numai asa putem fi siguri ca noi vom fi declansatorii si incurajatorii schimbarii, nu numai vizualizatorii acesteia. Consider ca Tg Muresul merita mai mult! Din toate punctele de vedere. Maghiarimea din Tg Mures poate fi din nou comunitate politica puternica si unita. Drumul pana acolo trebuie pietruit de catre noi, politicienii UDMR. Dupa parerea mea asta este un minim national, al carei hazard de orice fel nu poate fi fara consecinte”, a conchis Peter Ferenc.

 

Într-o declarație pentru Evenimentul zilei, preşedintele UDMR Târgu Mureş, deputatul Vass Levente, susține că această politică a frustrărilor permanente nu duce la nimic bun și că presiunea organizației județene ignoră interesele cetățenilor. „Pentru că dacă există o bună conviețuire, dacă se fac lucruri bune pentru ei, nu ne putem opune doar așa, din rațiuni politice”, a spus Vass.

Deputatul a mai vorbit despre faptul că organizația municipală nu este lăsată să meargă pe „propriile picioare” și spune că, medic fiind, ar putea enumera o serie de „simptome de sindroame, dar nu are rost, ar fi un lung şir de enumerat”. Politicianul mai spune că cel mai bun semnal dat de UDMR Mureș va fi acela că a înțeles lucrurile importante care trebuie făcute în oraș și că astfel ar putea câștiga și Primăria Tîrgu Mureș.

Pe de altă parte, Vass Levente a spus că nu a primit niciun document de la conducerea UDMR de retragere a consilierilor locali în Opoziție.