"În 2017, dacă vrem să fim sinceri cu noi înşine, trebuie să spunem că statul de drept nu prea există. Separarea puterilor în stat este o ficţiune. Şi la Târgu Mureş, dacă vorbim despre acest subiect, există două subiecte foarte concrete. Statul de drept ce înseamnă, înainte de orice? Respectarea şi aplicarea legii, indiferent dacă ne place sau nu ne place"

Liderul partidului minoritar a adăugat că există multe exemple care stau la baza convingerilor sale şi de aceea consideră că în această perioadă provocarea cea mai mare este separarea puterilor în stat.

"Legislativul să legifereze, Executivul să guverneze, cine controlează acele instituţii de forţă care trebuie controlate de Parlament? Parlamentul trebuie să controleze şi, în lipsa unei decizii definitive a unei instanţe judecătoreşti, să nu existe riscul să fie închisă o şcoală sau orice altă instituţie doar din cauza acţiunii unui procuror.

Dacă ne uităm ce informaţii au apărut în aceste zile, şi eu nu mă refer la altceva decât la ce a apărut în spaţiul public, atunci cel puţin un semn de întrebare trebuie să punem. Dacă mă gândesc la procurorul Negulescu de la Prahova, dacă mă gândesc la acele protocoale care încet-încet apar şi în spaţiul public, atunci îmi pun şi eu întrebarea: oare ce se întâmplă în această ţară? Şi, bineînţeles, răspunsul putem să-l dăm cu toţii", a afirmat Kelemen.