Redăm integral comunicatul de presă al UDMR Mureș:

Dorim muncă și rezultate în loc de isterie!

Primarul municipiului Târgu Mureș face ceea ce știe cel mai bine: minte! Aduce acuzații false împotriva UDMR și a consilierilor săi locali.

Totuși, printre problemele ridicate de primar, putem constata că există un acord parțial între el și UDMR în două puncte:

– Da, ,,instituţiile abilitate” ale statului ar trebui să verifice funcționarea Primăriei Târgu Mureș. După douăzeci de ani este deja bine cunoscut faptul că stilul de conducere, deciziile și acțiunile primarului nostru au făcut din Târgu Mureş un oraș al fărădelegii.

– Da, în douăzeci de ani de mandat marca Dorin Florea, Târgu Mureş a devenit un oraş „marginalizat și izolat”. Studiul efectuat de Forbes România indică, de asemenea, acest fapt. Conform acestuia, Târgu Mureș se află doar pe locul 20 din ţară în topul celor mai bune oraşe. Aproape toate centrele administrative din regiunea centrală de dezvoltare depăşesc Târgu Mureş-ul în listă (Alba Iulia, locul 5, Sibiu, 6, Braşov, 7, Miercurea Ciuc, 13).

În ceea ce privește bugetul oraşului și rectificarea acestuia, bugetul adoptat în aprilie nu este mai mic, ci dimpotrivă, depășește cu 45 de milioane de lei pe cel din 2018.

La începutul anului s-au alocat în total 32 de milioane de lei pentru funcţionarea şi costurile de renovare a şcolilor, cadrul bugetar fiind majorat cu încă 3 milioane la rectificare. Suma destinată pentru lucrările de reparaţii a crescut cu 800 de mii de lei datorită rectificării bugetare.

Cu ocazia rectificării bugetare, consiliul a votat 2,2 milioane de lei pentru reabilitarea străzii 8 Martie, menționată de domnia sa (începând din 2017, la sugestia UDMR se alocă fonduri în acest scop în fiecare an, dar investiția tot nu s-a realizat), încă 1 milion de lei pentru dotarea terenurilor de joacă, 200 de mii de lei pentru parcuri, și 3,5 milioane de lei pentru funcţionarea Clubului Sportiv Municipal.

Sumele prezentate demonstrează clar că primarul minte. Detaliile oferite mai sus sunt date publice pe care oricine le poate găsi pe pagina de internet a oraşului.

Este evident că primarul încearcă să-și explice propriul eşec. Stârnește tensiuni etnice inutile, deoarece şi-a dat seama că nu poate ignora maghiarii din Târgu Mureş. Şantajează şi dezinformează sportivii nevinovaţi şi cu bună-credinţă, liderii de organizații nonguvernamentale, antreprenorii, și nu în ultimul rând, locuitorii oraşului, și încearcă să-i instige împotriva maghiarilor.

Domnule Primar, în loc să creați această isterie în masă, mai bine spuneţi-ne: după douăzeci de ani de condus oraşul, și după ce veţi pierde alegerile de anul viitor, va mai rămâne altceva în urma Dumneavoastră în afară de haos?

UDMR Mureș