Sâmbătă, la Târgu Mureș, președintele UDMR, Kelemen Hunor a anunțat că va oferi locuri eligibile, pe listele pentru Parlament, și Partidului Civic Maghiar (PCM). În 2012, UDMR a refuzat cooperarea cu PCM și PPMT.

Listele, gata până în septembrie

„Cu PCM-ul noi avem un acord de colaborare inclusiv pentru parlamentare, probabil că undeva la începutul lunii august vom avea o întâlnire cu ei şi după (…) vom putea spune care va fi modalitatea colaborării. Noi plecăm de la un singur lucru în acest moment: lista trebuie să fie lista UDMR-lui, nu există coaliţie fiindcă lucrurile devin extrem de complicate şi pe lista noastră vor fi locuri eligibile oferite pentru PCM.


Față de parlamentarele din 2012, UDMR și-a schimbat strategia și va coopera cu PCM


În acelaşi timp, cunoaştem exact care a fost istoricul colaborării noastre în acest an la locale şi eu cred că este o premisă pentru o colaborare şi la parlamentare”, a declarat Kelemen. PCM a fost înființat în 2008, este condus în prezent de Biro Zsolt și a colaborat cu UDMR la aceste alegeri locale. În schimb, Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), condus de Szilagyi Zsolt, un apropiat al lui Laszlo Tokes, a refuzat să colaboreze cu UDMR, la alegerile locale. Pe de altă parte, Kelemen Hunor a anunțat că listele de candidați vor fi finalizate până la sfârșitul lui septembrie.