Bărbatul care și-a ucis soția la SJU Piatra-Neamț a fost condamnat la 24 ani de închisoare
- Radu Balaj
- 9 martie 2021, 23:28
Ucigașul de la Piatra-Neamț, care și-a înjunghia mortal soția, și-a aflat sentința. El a fost condamnat la 24 de ani de închisoare. Criminalul mai trebuie să plătească daune morale de 375.000 de euro fiului său și al victimei, 187.000 de euro mamei victimei și câte 10.000 lei daune materiale.
Dumitru Sebastian Patriche, bărbatul care pe 10 ianuarie 2020 şi-a înjunghiat mortal soţia în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ, a fost condamnat, marţi, de magistraţii Tribunalului Neamţ la 24 de ani de închisoare, relatează Agerpres .
Criminalul care și-a înjunghiat mortal soția, la Spitalul Piatra-Neamț, a fost condamnat la 24 ani de închisoare
Judecătorii au mai stabilit că acesta trebuie să plătească daune morale de 375.000 de euro fiului său şi al victimei, 187.500 de euro mamei victimei şi câte 10.000 de lei daune materiale.
Totodată, SJU Piatra-Neamţ trebuie să achite, ca parte responsabilă civilmente, 125.000 de euro daune morale fiului şi 62.500 de euro daune morale mamei victimei, mai precizează sursa citată.
Sentinţa nu este, momentan, definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.
Moarte instantanee. Criminalul a fost înarmat cu o lamă de cuțit de 22 cm
La data de 10 ianuarie 2020, Dumitru Sebastian Patriche a venit la SJU Piatra-Neamţ, înarmat cu un cuţit cu lama de 22 centimetri. El dorea ca astfel să se răzbune pe soţia lui, cu care se afla în divorţ.
Victima, Daniela Patriche (49 ani), lucra ca asistentă-şefă în spital şi câştigase prin concurs postul de director de îngrijiri al unităţii medicale. Doamna se afla în biroul său în momentul în care Sebastian Patriche a intrat peste ea şi a înjunghiat-o de mai multe ori. Femeia a murit pe loc, iar autorul a fugit de la faţa locului.
În cele din urmă, Sebastian Patriche a fost prins de poliţişti imediat şi pus sub acuzare de procurori pentru omor calificat. Pe parcursul procesului, el a cerut încadrarea faptei din omor calificat în omor, ceea ce ar fi însemnat o limită inferioară a pedepsei maxime, dar solicitarea a fost respinsă.
Înfiorătoarea crimă a îngrozit la momentul respectiv România și a fost mediatizată corespunzător din cauza gravității faptei și a incredibilului pe care l-a prezentat și a rapidității cu care autorul și-a pus în practică acțiunea. Cazul mai revelează instabilitatea psihică și educația civică și societală precară a românilor.