Imaginile unui articol care se pare că a fost tradus în limba engleză din rusă au fost postate pe Twitter de către Olga Lautman, jurnalist independent de investigație. Postul a atras sute de comentarii.  În timp ce unii utilizatori de pe social media au căutat o confirmare, alții s-au grăbit să spună că a fost în mod clar o dovadă a faptului că Kremlinul a "lucrat" în centrul administrației americane.

În avalanșa de reacție au existat mai multe voci calme, cu toții sugerând că președintele rus "ne călăuzește".

Unii teoreticieni vor susține probabil că folosirea echipamentelor de telecomunicații realizate de ruși pentru linia fierbinte dintre cele două mari puteri mondiale constituie o dovadă şi mai mare în investigația lui Mueller.

Dar rușii s-au strecurat într-adevăr în reședința președintelui SUA pentru a instala instrumentele speciale de spionaj? De fapt, nu, și doar câțiva oameni au luat act de faptul că linia a funcționat efectiv de la instalarea sa în 1963, în timpul crizei rachetelor cubaneze.  Echipamentul fabricat de ruși pentru "linia fierbinte"  sau "firul roşu" a fost testat de specialiști americani și recomandat pentru utilizare, a declarat un oficial Rostec pentru Ria Novosti. "Echipamentele fabricate de ruși au fost folosite exclusiv încă de la lansarea liniei de asistență telefonică", a mai spus el, citat de RT.