Evenimentul Zilei > Actualitate > TVR şi-a lansat grila! Virgil Ianţu, Maria Linda şi Dorin Chioţea se alătură Televiziunii Publice
TVR şi-a lansat grila! Virgil Ianţu, Maria Linda şi Dorin Chioţea se alătură Televiziunii Publice

TVR şi-a lansat grila! Virgil Ianţu, Maria Linda şi Dorin Chioţea se alătură Televiziunii Publice

Printre surprize: Iuliana Tudor se mută pe TVR 2, post care va difuza şi cel mai aşteptat sezon al serialului Dr.House

Televiziunea Română trece la grila de primăvară, iar emisiunile noi și cele vechi intră cu sezoane proaspete din 17 aprilie. În noua grilă, nu se mai regăsește Mihai Găinușă, care a făcut timp de un sezon emisiunea de satiră "Știrile de mâine", dar grila TVR 1 va cuprinde câteva noutăţi: 1 Matinal, programul de la 7.00 la 10.00 ale cărui gazde vor fi cei mai noi membri ai echipei TVR – Maria Linda şi Dorin Chioţea. Relaxaţi, ei vor aduce în matinalul de luni până vineri un magazin alert de informaţii.  Cea de-a doua noutate: emisiunea care prezintă evenimentele importante şi oamenii zilei, Perfect Imperfect – cu Emma Zeicescu, se difuzează din 17 aprilie în intervalul 10.00 – 12.00. De luni până vineri, Emma Zeicescu îi va ţine la curent pe telespectatori cu cele mai importante informaţii ale zilei care începe. Surprizele nu se opresc aici, iar Virgil Ianțu revine şi el pe sticlă. Concret, el va prezenta din 17 aprilie o emisiune-concurs de cultură generală la TVR 2, ce va fi difuzată de luni până joi.

Grila TVR 1

Ştiri din oră în oră, tronsoane de dezbateri, emisiuni noi, dar şi ediţii în premieră ale emisiunilor consacrate – în grila postului TVR 1, din 17 aprilie

De luni până vineri sunteţi la zi cu TVR 1: 1 Matinal, Perfect Imperfect, Aici Acum, Pulsul zilei, Telejurnal, România 9. Întâlniri cu personalităţi, sfaturi şi idei valoroase, evenimente şi poveşti memorabile, în fiecare weekend la TVR 1: Memorialul durerii, Lumea azi, Dosar România, Recurs la morală, Poveste după poveste

De la Alina Stancu, telespectatorii TVR 1 vor afla ce se întâmplă Aici, acum. Dacă nu putem fi acolo unde se întâmplă evenimentele, Aici, acum le aduce explicate la TVR 1 în intervalul 13.00 – 14.00.

În noua emisiune Pulsul zilei, difuzată în fiecare zi, de luni până vineri, de la 18.35, Radu Tudor propune telespectatorilor TVR 1 o discuţie relaxată, pornind de la ştirile importante ale zilei. Temele momentului sunt dezbătute echilibrat cu invitaţi care au ceva de spus, dar mai ales cu telespectatorii, prezenţi prin intermediul reţelelor de socializare.

Pentru după-amiezile de vineri, Mirela Nagâţ e decisă să convingă telespectatorii că o emisiune culturală poate fi altfel decât plictisitoare. De fapt, poate fi chiar… cool. LaCooltura, aflăm totul despre concerte, spectacole, artişti, expoziţii, teatre şi cunoaştem oameni excepţionali.

Ştiri relevante, conţinut corect vor găsi telespectatorii TVR 1 şi în programele informative transmise, în noua grilă, din oră în oră. Principala emisiune informativă a zilei – Telejurnalul – îşi păstrează orele de difuzare: Telejurnal 14.00 şi 17.00 – cu Teodora Popa, Telejurnal 20.00 – cu Mihai Constantin. La fel şi Ora de ştiri, de la 23.00 – cu Mihai Rădulescu. Scurte buletine de ştiri vom putea urmări, însă, aproape la fiecare oră. În weekend, Dorina Florea prezintă Telejurnalul de 14.00 şi cel de 20.00.

Tot noutate este şi tronsonul de emisiuni de la 22.30, unde vom vedea: oameni ale căror istorii merită spuse, la Izolaţi în România (luni) – reportaje unice, semnate Dite Dinesz; cum să nu devenim victime ale infractorilor, la Anchetele comisarului Antonescu (marţi), ce se întâmplă cu Banii tăi, în emisiunea cu acelaşi titlu, cu Monica Ghiurco (miercuri), cum să evităm capcanele din circulaţie, la Drum bun!, emisiune interactivă de circulaţie rutieră, cu Cristina Şoloc şi Virgil Vochină (joi) şi informaţii şi sfaturi pentru cumpărături fără capcane, la Eu, consumatorul, cu Sorin Mierlea (vineri).

Zilele de weekend aduc telespectatorilor TVR 1 în dimineţile de sâmbătă sfaturi utile la Vreau să fiu sănătos, de la ora 10.00, cu Sonia Argint Ionescu. Tot sâmbăta, de la 14.30, noua serie Adevăruri despre trecut ne spune istorii nostalgico-dureroase despre un trecut pe care l-am trăit mulţi dintre noi şi pe care cei de azi le ascultă ca pe ceva de neînchipuit.

Urmează, aşa cum ne-a obişnuit, Ora Regelui, de la ora 15.00, iar la 16.00, un adevărat simbol al luptei pentru păstrarea vie a memoriei româneşti, serialul Memorialul durerii, realizat de Lucia Hossu Longin.

Emisiunea de analiză şi sinteză a politicii mondiale Lumea azi, realizată de jurnalista Ioana Dumitrescu, prezintă şi explică cele mai importante evenimente internaţionale, timp de o oră, în fiecare sâmbătă, de la 17.00. De la 18.00, găsim noi destinaţii de vacanţă şi cunoaştem oameni deosebiţi alături de Cristian Tabără şi echipa Exclusiv în România, iar de la 18.50 Teleenciclopedia continuă cu noi episoade captivante.

De la ora 21.00 se adaugă noi file în Dosar România, un dosar ce cuprinde trecutul, prezentul şi, posibil, viitorul acestei ţări. Reportajele sunt prezentate de Irina Păcurariu.

Mult aşteptatele interviuri cu Profesioniştii, realizate de Eugenia Vodă, sunt difuzate tot sâmbăta, de la ora 22.00, iar de la 23.00, Luminiţa Velciu ne prezintă lecţii de viaţă din care putem învăţa cu toţii, cazuri reale ale unor oameni nedreptăţiţi în tribunale, care au ocazia să-şi susţină dreptatea în faţa lumii. Jurişti, experţi în criminologie, psihologi oferă opinii avizate în Recurs la morală.

Dimineţile de duminică sunt dedicate, la TVR 1, vieţii religioase, tradiţiilor, agriculturii şi mediului rural. Universul credinţei, În grădina Danei, Viaţa satului şi Tezaur folcloric îşi menţin orele de difuzare. La fel se întâmplă şi cu emisiunea de politică internă Ultima ediţie, cu Claudiu Lucaci, şi noua serie de Politică şi delicateţuri pe care o „găteşte” Mircea Dinescu, de la 15.00. În continuare, amatorii de handbal văd meciuri din competiţiile interne, de la ora 16.00.

O noutate a serilor de duminică este Povestea după poveste spusă de Irina Luca telespectatorilor TVR 1 de la ora 19.00. Oameni care au făcut cândva subiectele reportajelor Televiziunii Române, întorşi în anonimat, sunt acum readuşi în lumina reflectoarelor, pentru a-şi istorisi finalul poveştii.

Duminica se încheie cu documentare internaţionale, difuzate de la 21.10, iar de la ora 23.00 Cătălin Ştefănescu aduce ediţii în premieră Garantat 100%.

Primăvara aduce la TVR 2 divertisment, filme şi seriale noi, precum şi un  concurs nou de cultură generală

Startul noutăţilor îl dă în 17 aprilie Virgil Ianţu, gazda celui mai nou concurs de cultură generală despre România – format ce va fi difuzat în prime-time, de la ora 20.00 (de luni până joi). O altă noutate care intră în emisie este la ora 23.00 şi se referă la cel mai aşteptat sezon al serialului Dr.House, al 8-lea (de luni până joi). Tot la capitolul noutăţi menţionăm că din 17 aprilie, tronsoanele dedicate minorităţilor, de la ora 13.40, vor difuza şi filme artistice produse de acestea, iar Ştirile de la ora 19.00 vor fi prezentate de luni până vineri de Stela Popa, iar în weekend de Raluca Arvat. Ca şi până acum, la TVR 2, tronsonul ştirilor de la ora 13.00 este prezentat de Teodora Antonescu iar Ştirile sportive sunt aduse de doua mari campioane la gimnastică: Monica Roşu şi Sandra Izbaşa. Şi pentru că după 60 de ani, România are din nou onoarea de a găzdui cel mai mare eveniment al gimnasticii europene, TVR 2 va transmite de la Cluj zilnic, din 19 aprilie, pe spaţii ample, cele mai importante evoluţii de la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică Petrom, Masculin şi Feminin.

Dar noutăţile grilei nu se opresc aici. Din 22 aprilie, în fiecare sâmbătă de la ora 20.10, Iuliana Tudor aduce „O dată-n viaţă” la TVR 2,  iar de la ora 22.10 vă delectaţi cu noul serial italian „Onoare şi Respect”  – având în rolul principal pe unul dintre cei mai admiraţi actori ai tinerei generaţii: Gabriel Garko, care a prezentat Sanremo 2016 alături de Mădălina Ghenea.

Programele primăverii la TVR 2 sunt completate de serialul coreean „Preţul trădării”, de cea mai completă ofertă de filme artistice (româneşti, de artă, de Telecinematecă, europene), dar şi de sezoane noi ale emisiunilor tradiţionale: „Duelul pianelor” (în care Paula Seling, Adrian Enache şi Ovi aduc o ediţie specială în Duminica Paştelui), „Destine ca-n filme”  aduse de Iuliana Marciuc de marţi, 18 aprilie, de la ora 21.10, „Mic dejun cu un campion”, „Natură şi aventură”, ”Gala umorului” sau „D’ale lu’ Mitică”. Ca şi până acum, dimineţile TVR 2 sunt de nota 10 – cu Marina Almăşan şi Mircea Radu, de luni până vineri, de la ora 10.10, în programul lor „Femei de 10, bărbaţi de 10”.