Evenimentul Zilei > Actualitate > TVR schimbă grila de programe din cauza Covidului
TVR schimbă grila de programe din cauza Covidului

TVR schimbă grila de programe din cauza Covidului

Infectarea unei angajate a TVR cu coronavirus a declanșat spaimă și o agitație de nedescris în rândul salariaților. A doua zi de la aflarea verdictului medicilor, conducerea TVR a luat o serie de măsuri pe care, vineri după-amiază le-a comunicat tuturor angajaților.

După Antena 1, și la TVR sunt angajați care au avut ghinionul să se infecteze cu Covid. ProTv a recunoscut că și postul se confruntă cu îmbolnăvirea unei vedete.

La televiziunea națională a fost confirmat primul caz de Covid-19 în ziua de 9 iulie, informează site-ul Rețete și Vedete. Este vorba de o femeie care lucra în regie și care se afla acasă când a aflat rezultatul testului pe care și-l făcuse din proprie inițiativă, în privat, deoarece se simțea rău. TVR a confirmat prezența cazului, dar și ce măsuri s-au luat imediat.

„Potrivit procedurilor, a fost anunţat medicul de familie şi Cabinetul Medical al instituţiei care au luat măsurile necesare în acest caz. Este în curs o anchetă epidemiologică, iar spaţiile în care s-a aflat persoana respectivă au fost dezinfectate. Conducerea TVR a dispus sporirea măsurilor în astfel de cazuri: dezinfecţii în mai multe încăperi şi asigurarea suplimentară a unor materiale de protecţie”, a informat TVR.

La scurt timp a apărut și un al doilea caz, au informat sursele RV. Joi, 9 iulie erau mulți angajați alarmați și nu știau unde să se ducă să facă test Covid. Câțiva au sunat la celebrele clinici private care au anunțat că fac testări, dar fie nu le răspundea nimeni la telefon, fie programările erau făcute pe o lungă perioadă.

Ca să evite izbucnirea unui focar, având în vedere că, prin natura meseriei, femeia din regie, prima infectată, interacționa permanent cu mulți alți angajați, conducerea TVR spune că a suplimentat măsurile de protecție, dar mai ales a găsit soluție pentru testarea salariaților la o clinică privată. În comunicatul intern, emis vineri după-amiaza către angajați se fac precizări legate de modificările grilelor de programe pentru TVR 1 și TVR 2.

Citiți tot comunicatul conducerii TVR pe site-ul Rețete și vedete, care îl publică în exclusivitate.