Pentru viitoare formulă de funcționare a canalelor publice, actualul TVR HD nu-și mai găsește rostul,  întrucât TVR 1 și TVR 2 vor trece în perioada următoare la formatul HD.

TVR HD era, până acum, singurul loc de la Televiziunea Publică unde puteau fi difuzate programe filmate în HD.

TVR urmează să trimită către Consiliul Național al Audiovizualului o solicitare de retragere a licenței audiovizuale, iar forul trebuie să voteze cererea în ședință publică.

TVR HD a început să emită în iunie 2008, cu ocazia Campionatului European de Fotbal Euro 2008, ca un canal experimental.

În 2012, televiziunea a primit de la CNA o licență prin satelit (pe larg AICI). De-a lungul timpului, televiziunea a avut o grilă de programe distinctă de a celorlalte televiziuni ale TVR, a preluat însă evenimentele importante: de la competiții sportive, la alte transmisiuni, cum ar fi funeralii, vizita Papei etc.

În 2017, în mandatul Irinei Radu, conducerea plănuia să transforme televiziunea într-una de sport. Planurile s-au evaporat după venirea Doinei Gradea la cârma televiziunii publice.

Amintim că CNA a aprobat în noiembrie 2018 emisia TVR 1 și TVR 2 și în variantă HD, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI. Inițial, Doina Gradea, președintele TVR, le spusese membrilor CNA că până la finele lui 2018 vrea ca „toate canalele TVR să fie și HD”. Ulterior, s-a vorbit despre luna mai 2019.

Iar apoi, despre toamna lui 2019. Încă nu s-a întâmplat. Canalului TVR HD, va fi înlocuit cu TVR 1 HD”, scrie paginademedia.ro.