Evenimentul Zilei > Economie > TVR în 2016: Bugetul a scăzut cu peste 10 milioane de lei!
TVR în 2016: Bugetul a scăzut cu peste 10 milioane de lei!

TVR în 2016: Bugetul a scăzut cu peste 10 milioane de lei!

Comisiile reunite de buget ale Parlamentului au aprobat sâmbătă bugetul Societăţii Române de Televiziune (SRTv) pentru anul 2016, în sumă de 135.898.000 lei, în scădere cu 13,89% faţă de anul acesta.

Bugetul SRTv a fost adoptat cu un amendament, privind redistribuirea de la un capitol la altul a sumei de 3.000.000 de lei pentru funcţionarea studioului TVR Chişinău şi pentru echipamente specifice activităţii de televiziune, potrivit Agerpres

"Bugetul este mai mic şi nu cerem nimic în plus, pentru că am promis că ne reorganizăm, că venim cu propuneri pentru schimbarea legii şi ni se pare decent să vă dovedim întâi aceste lucruri şi să venim apoi (…) cu ceva schimbat", a declarat Irina Radu, directorul general interimar al Societăţii Române de Televiziune. 

Ea a arătat că se doreşte creşterea numărului de emisiuni la TVR Moldova şi a precizat că toate studiourile teritoriale au probleme. Potrivit Irinei Radu, datoriile SRTv sunt plătite "la zi". 

"Ne plătim datoriile la zi, dar banii, o mare parte, se duc pe datoriile din urmă, de după 2007 încoace", a spus directorul general interimar al SRTv, precizând că se vor plăti şi banii din urmă pentru angajaţii care au câştigat în instanţă.