Evenimentul Zilei > Actualitate > TVR DĂ ÎN JUDECATĂ REALITATEA TV. Cozmin Guşă a reacţionat cu MAI MULTE CRITICI pentru postul naţional: „Sunt în continuare nişte SERVITORI CREDINCIOŞI”
TVR DĂ ÎN JUDECATĂ REALITATEA TV. Cozmin Guşă a reacţionat cu MAI MULTE CRITICI pentru postul naţional: „Sunt în continuare nişte SERVITORI CREDINCIOŞI”

TVR DĂ ÎN JUDECATĂ REALITATEA TV. Cozmin Guşă a reacţionat cu MAI MULTE CRITICI pentru postul naţional: „Sunt în continuare nişte SERVITORI CREDINCIOŞI”

TVR dă în judecată Realitatea TV. Cozmin Guşă a reacţionat cu mai multe critici pentru postul naţional.

Reprezentanţii TVR au anunţat luni că vor da în judecată Realitatea TV, iar coproprietarul postului privat, Cozmin Guşă, a declarat că această situaţie are ca scop doar transmiterea unor semnale către puterea politică. Conform News.ro, Guşă a spus că decizia Televiziunii Române de a da în judecată Realitatea TV este un demers fără conţinut, iar reprezentanţii TVR vor să îi transmită eventualei noi puteri că "sunt în continuare nişte servitori credincioşi”.

”Instituţia TVR, în mod evident, a greşit legat de Dacian Cioloş, chiar dacă maşina de propagandă a prim-ministrului şi a aliaţilor săi politici au transformat prea mult într-o acţiune de victimizare o greşeală clară a TVR-ului. Rareş Bogdan şi alţi colegi din presă – şi la alte televiziuni am văzut asta, nu au făcut altceva decât să sancţioneze o greşeală administrativă a unor oameni care, într-adevăr, acolo, în TVR, au căpătat un comportament de slugi ai puterii, indiferent care ar fi ea.

Mai mult, acest demers al dânşilor s-a transformat pentru noi într-un handicap de piaţă, pentru că au găsit de cuviinţă doar cu câteva ore înaintea organizării normale a retransmisiei de 1 Decembrie să ne anunţe doar pe noi că nu avem dreptul, nemotivând în niciun fel, să preluăm semnalul şi am văzut acest lucru ca pe o răzbunare legată de faptul că la Realitatea TV şi la Rareş în emisiune, dar nu doar la el, s-a discutat despre gafa lor legată de interviul premierului la «Viaţa Satului». Ne-au pus într-o situaţie dificilă, ne-am descurcat, nu a fost simplu. Şi de aici, probabil, făcând a doua greşeală în ceea ce priveşte abordarea publică au trecut în varianta «Hoţul strigă prindeţi hoţul.»

Nu mi-e teamă (n.r. – de procesul cu TVR). Eu înţeleg că demersul lor este un demers fără conţinut, fără bază. Ei ne-au creat nouă nişte probleme şi au creat şi societăţii româneşti nişte probleme. Dar, dacă insistă foarte mult, o să putem să avem o replică pe măsură. Eu îi văd suficient de înţelepţi ca să nu insiste, că dacă ne apucăm să judecăm acţiunile TVR-ului din ultima vreme nu o să fie în avantajul lor. Numai că eu nu îmi doresc luptă în presă. Există destulă luptă în societatea românească. Există destulă luptă în interiorul politicului. În interiorul presei nu mai doresc nicio luptă”, a precizat Guşă.

”În ultimele zile, un post de ştiri numit Realitatea TV a declanşat o adevărată campanie împotriva televiziunii noastre şi împotriva unora dintre noi. Nu are rost să căutăm explicaţii logice – începând cu conţinutul aşa-ziselor emisiuni şi terminând cu comportamentul aşa-zişilor invitaţi, ne dăm seama că ordinele de execută, nu se comentează, teatrul se joacă după textul primit şi urletele urmează partitura livrată”, a transmis preşedintele TVR, Irina Radu, într-un mesaj intern.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: