Evenimentul Zilei > Actualitate > Turiștii, înconjurați de urși la Sinaia. Animalele nu se mai tem de oameni și caută mâncare
Turiștii, înconjurați de urși la Sinaia. Animalele nu se mai tem de oameni și caută mâncare

Turiștii, înconjurați de urși la Sinaia. Animalele nu se mai tem de oameni și caută mâncare

Tot mai mulți urși sunt semnalați în zonele montane populate de turiști, ultimele exemple apărând la Sinaia.

Noi probleme puse de urși, de această dată la Sinaia. Acolo unde a fost semnalată mai multor astfel de animale, în acest weekend. Urșii sunt înfometați, nu se mai tem de oameni și au luat stațiunea la pas. Obiectivul este să găsească hrană. Doi „musafiri” au ajuns până la ușa unui hotel din Sinaia. Iar unul dintre ei chiar a încercat să pătrundă în interior.

Fără evenimente majore

De asemenea, animalele s-au plimbat nestingherite și pe șoseaua împânzită de mașinile turiștilor. Tot în aceeași stațiune, trei pui de urs s-au plimbat în plin trafic. Iar unul dintre ei s-a urcat pe portiera unei mașini. În ultima vreme, turiștii se află din ce în ce mai des față în față cu animalele. Dar până acum nu s-au înregistrat evenimente majore. Care să pună în pericol viața oamenilor.

Urși înfometați la Sinaia. Nu se mai sperie de turiști și ies la plimbare în plină stradă, ziua în amiaza mare

În luna ianuarie, un schior a fost fugărit pe pârtie de un urs. Bărbatul a reușit să scape teafăr. Oamenii care se aflau în telescaune au văzut cum se apropie animalul și l-au avertizat pe schior. „Dă-i mai repede, dă-i mai repede! Hai, că te fugărește ursul! Dă-i mai repede! Doamne ferește, nu te mai uita înapoi!” Au strigat martorii evenimentului respectiv.

La începutul lunii martie, un instructor de schi a încercat să îndepărteze un urs aflat în preajma mai multor turiști. Având experiență, bărbatul a reușit să schieze fără mari probleme, urmărit de animal. Și a îndepărtat potențialul pericol.

Sâmbătă, în județul Harghita, un bărbat a fost atacat și rănit de un urs. El se afla alături de mai mulți consăteni pe un câmp. Acolo unde oamenii verificau starea terenurilor pentru a efectua lucrări agricole. Victima a suferit răni la braț, abdomen și șold și a ajuns la spital.