Evenimentul Zilei > International > Turcia. Erdogan se laudă cu cel mai modern tanc din lume. Ghinion, n-are motor
Turcia. Erdogan se laudă cu cel mai modern tanc din lume. Ghinion, n-are motor

Turcia. Erdogan se laudă cu cel mai modern tanc din lume. Ghinion, n-are motor

Turcia este nevoită să apeleze la companiile sud-coreene pentru a salva producția tancului său, Altay

Numai că politica urmată în ultimele luni de președintele Erdogan a făcut producția tancurilor Altay mai complicată.

Germania a decis un embargo asupra tuturor sistemelor care pot fi utilizate de forțele turcești în nordul Siriei. Ceea ce implică, prin urmare, motoarele MTU și transmisiile HSWL 295 TM ale companiei Renk.

Și, având în vedere relația sa extreme de tensionată cu Franța, Turcia trebuie să găsească alți furnizori pentru blindajul lui Altay.

„Acest program se confruntă cu întârzieri semnificative din cauza accesului nereușit la componente importante, cum ar fi motorul, transmisia și blindajul”, a admis un oficial turc pentru Defense News.

„Nu pot să dau o dată pentru începerea producției de serie. Tot ce știu este că încercăm să avansăm lucrurile ”, a adăugat el.

Având în vedere că nu se pune problema abandonării unui astfel de program emblematic, Ankara caută alți parteneri.

Și întrucât Altay este inspirat de tancul sud-coreean K2 Black Panther, cea mai logică soluție a fost de găsit la Seul și mai exact la Hyundai Rotem.

Cu atât mai mult, cu cât relațiile dintre Ankara și Seul sunt bune, industria turcă având de exemplu fabricate sub licență obuziere K9 Thunder ale Samsung Group.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.