

Jurnalistul a ales metoda publicării unor informaţii pe surse, pe cele două reţele sociale, pentru a răspunde unui articol publicat de Click sâmbătă, în care era vehiculată informaţia că Oana Sârbu era prietenă a fostei lui soţii şi că ar fi intervenit în mariajul lor, despărţindu-i. Singurele surse citate de tabloid erau „din anturajul” jurnalistului.
„Sâmbătă eram la pescuit şi mă sună un amic să mă întrebe dacă am citit ce scrie Click”, a povestit jurnalistul pentru evz.ro, explicând că cel mai tare l-a deranjat că jurnalistul care a publicat „gogoriţa” nu l-a sunat să verifice dacă informaţia este adevărată. Turcescu spune că Oana Sârbu şi fosta sa soţie s-au cunoscut acum câteva luni şi că jurnaliştii care au publicat asemenea informaţii, pe care le citesc 300.000 de oameni, ar fi trebuit să aibă decenţa de a da un telefon, să verifice informaţia.
„Libertatea de exprimare nu este libertatea de a ucide cu ajutorul cuvintelor pe cel de lângă tine”, a declarat jurnalistul, precizând că orice informaţie publicată „înseamnă măcar bunul-simţ de a da un telefon”.
„Am vrut să fac şi eu experimentul lor”
Jurnalistul a publicat pe Facebook şi Twitter, în weekend, câteva informaţii în maniera celor scrise de Click.
„Aş vrea să îl văd pe domnul Patriciu explicându-i doamnei Patriciu că nu o înşală”, a mai spus jurnalistul, care consideră că toţi oamenii de bun simţ trebuie să înceapă o ofensivă faţă de aceşti jurnalişti. „Am ajuns într-o situaţie în care presa din România nu mai înseamnă altceva decât o bârfă ordinară”, spune el, completând că dacă informaţia ar fi adevărată, „aşa-zişii jurnalişti” ar trebui să aducă dovezi.
Turcescu a mai spus că a încercat să îi contacteze pe redactorul-şef al tabloidului şi pe directorul editorial pentru a cere explicaţii, dar aceştia nu au răspuns. "M-am gândit o noapte întreagă cum să ripostez şi am ales metoda pe care o folosesc şi ei".
Cât despre faptul că informaţiile postate de el pe Facebook au ajuns ştiri, Turcescu spune că este bucuros că s-a întâmplat în acest fel. „Îmi doresc ca ceilalţi colegi de breaslă să îşi ia răgazul, azi 3 mai, Ziua Mondială a Libertăţii de Exprimare, să se gândească ce mult rău pot face dacă nu respectă normele elementare de presă.”
El a mai subliniat că protestul lui neobişnuit este un test pentru opinia publică şi breaslă. „E hârtie de turnesol. Vreau să văd cât de departe s-a ajuns şi cât de uşor pot fi îngurgitate astfel de informaţii neverificate”.