Turcescu, semnal de Ziua Presei: „să nu ne lăsăm terfeliţi de tabloide”

Turcescu, semnal de Ziua Presei: „să nu ne lăsăm terfeliţi de tabloide”

PROTEST. Robert Turcescu a publicat în weekend, pe conturile sale de Twitter şi Facebook, câteva informaţii „cu parfum de credibilitate” prin care „dezvăluie” amantlâcuri din viaţa lui Dinu Patriciu şi a altor doi şefi ai ziarului Click.

Jurnalistul a ales metoda publicării unor informaţii pe surse, pe cele două reţele sociale, pentru a răspunde unui articol publicat de Click sâmbătă, în care era vehiculată informaţia că Oana Sârbu era prietenă a fostei lui soţii şi că ar fi intervenit în mariajul lor, despărţindu-i. Singurele surse citate de tabloid erau „din anturajul” jurnalistului. „Sâmbătă eram la pescuit şi mă sună un amic să mă întrebe dacă am citit ce scrie Click”, a povestit jurnalistul pentru evz.ro, explicând că cel mai tare l-a deranjat că jurnalistul care a publicat „gogoriţa” nu l-a sunat să verifice dacă informaţia este adevărată. Turcescu spune că Oana Sârbu şi fosta sa soţie s-au cunoscut acum câteva luni şi că jurnaliştii care au publicat asemenea informaţii, pe care le citesc 300.000 de oameni, ar fi trebuit să aibă decenţa de a da un telefon, să verifice informaţia. „Libertatea de exprimare nu este libertatea de a ucide cu ajutorul cuvintelor pe cel de lângă tine”, a declarat jurnalistul, precizând că orice informaţie publicată „înseamnă măcar bunul-simţ de a da un telefon”. „Am vrut să fac şi eu experimentul lor” Jurnalistul a publicat pe Facebook şi Twitter, în weekend, câteva informaţii în maniera celor scrise de Click.

  • "Alfina Nassyrova este numele amantei lui Patriciu. A fost Miss Kazahstan în 2008, iar mogulul a cunoscut-o pe când negocia vânzarea Petromidia."
  • "Informaţii noi din redacţia "Click": red. şef Cristian Stancu a fost părăsit de soţie pentru Andrei Constantinescu, seful secţiei VEDETE!"
  • "Şi încă una absolut senzaţionala: Adrian Halpert şi-a anunţat prietenii ca divorţează! El s-a cuplat cu fosta soţie a lui Dinu Patriciu."
  • "Dana Patriciu înşelată de miliardar? Actuala soţie a miliardarului Dinu Patriciu s-a plâns unor apropiaţi că se simte neglijată. Ea e vazută foarte des în compania altor neveste de magnaţi români cu care-şi petrece mai tot timpul făcând shopping, "boala" specifică femeilor cu bani, dar neglijate de soţi. Despre Dinu Patriciu gurile rele spun că ar avea o relaţie cu o femeie kazahă cu mult mai tânără decât el."
  • "Adrian Halpert a declarat unor apropiaţi că este ingrijorat de faptul că s-a aflat deja despre relaţia lui cu fosta doamnă Patriciu. Vă reamintim ca directorul editorial al ziarului Click este în plin divorţ după ce a făcut o pasiune nebună pentru fosta soţie a miliardarului Dinu Patriciu."

„Aş vrea să îl văd pe domnul Patriciu explicându-i doamnei Patriciu că nu o înşală”, a mai spus jurnalistul, care consideră că toţi oamenii de bun simţ trebuie să înceapă o ofensivă faţă de aceşti jurnalişti. „Am ajuns într-o situaţie în care presa din România nu mai înseamnă altceva decât o bârfă ordinară”, spune el, completând că dacă informaţia ar fi adevărată, „aşa-zişii jurnalişti” ar trebui să aducă dovezi. Turcescu a mai spus că a încercat să îi contacteze pe redactorul-şef al tabloidului şi pe directorul editorial pentru a cere explicaţii, dar aceştia nu au răspuns. "M-am gândit o noapte întreagă cum să ripostez şi am ales metoda pe care o folosesc şi ei". Cât despre faptul că informaţiile postate de el pe Facebook au ajuns ştiri, Turcescu spune că este bucuros că s-a întâmplat în acest fel. „Îmi doresc ca ceilalţi colegi de breaslă să îşi ia răgazul, azi 3 mai, Ziua Mondială a Libertăţii de Exprimare, să se gândească ce mult rău pot face dacă nu respectă normele elementare de presă.” El a mai subliniat că protestul lui neobişnuit este un test pentru opinia publică şi breaslă. „E hârtie de turnesol. Vreau să văd cât de departe s-a ajuns şi cât de uşor pot fi îngurgitate astfel de informaţii neverificate”.

Ne puteți urmări și pe Google News