Evenimentul Zilei > Justitie > RĂZBOI la VÂRFUL JUSTIȚEI. Tudorel, FAȚĂ în FAȚĂ cu AUGUSTIN LAZĂR
RĂZBOI la VÂRFUL JUSTIȚEI. Tudorel,  FAȚĂ în FAȚĂ cu AUGUSTIN LAZĂR

RĂZBOI la VÂRFUL JUSTIȚEI. Tudorel, FAȚĂ în FAȚĂ cu AUGUSTIN LAZĂR

Astăzi, înainte de ședința CSM ministrul Justiției, Tudorel Toader, a oferit câteva precizări succinte cu privire la evaluarea procurorului general Augustin Lazăr.

„În ședința de săptămâna trecută a fost anulată.  Eu vă pot spune că trebuie să se operaționalizeze că așa scrie legea. Eu nu mi-am propus ca la intrarea în CSM să fac declarații despre alte teme”, s spus Tudorel Toader.

 

Reamintim că la sfârșitul lunii august, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunța că  declanşează procedura de evaluare a activităţii manageriale a procurorului general Augustin Lazăr. Motivul, afirmă ministrul, este legat de existenţa protocoalelor SRI – Parchetul General. În urma unei evaluări similare, Tudorel Toader a cerut revocarea din funcţie a fostei şefe DNA, Laura Kovesi, iar Curtea Constituţională l-a obligat pe preşedintele Iohannis să semneze decretul de revocare.

 

„Declanșez procedura legală pentru evaluarea activității manageriale desfășurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție!”, a scris pe Facebook la momentul respectiv  ministrul Justiției.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.