Evenimentul Zilei > Social > Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă: „Măsurile de prevenție sunt extrem de importante”
Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă: „Măsurile de prevenție sunt extrem de importante”

Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă: „Măsurile de prevenție sunt extrem de importante”

Pentru prevenirea gripei, fiecare dintre noi ar trebui să luăm măsurile necesare, spune Tudor Ciuhodaru. Medicul trage un puternic semnal de alarmă

„Măsurile de prevenție sunt extrem de importante. Deja s-au depășit două praguri. Virusul a reușit să depășească granițele Chinei, iar pe de altă parte se ridică suspiciunea că pot apărea modificări genetice, pot apărea modificări de gravitate.

Dacă la început vorbeam de un virus transmis de la animale și păsări la om, acum se pune problema transmiterii de la om la om și acest lucru a fost confirmat de autoritățile sanitare.

Măsurile de prevenție ar trebui să fie aceleași. Uitați-vă cât de importantă este educația pentru sănătate predată la școală.

Adică acele măsuri care țin de igiena individuală, de evitarea colectivitaților, de prezentarea la medic atunci când există suspiciunea de complicații, de a respecta un regim de viață sănătos și a încerca să creștem imunitatea organismului măcar pe această perioadă dificilă”, a declarat Ciuhodaru la Antena 3.

Medicul ne indică să:

-nu mergem în colectivități
-nu călătorim în zonele de risc
-stăm acasă când avem febră, frisoane, tuse
-ne spălăm corect pe mâini. cel puțin 20 de secunde
-nu tușim și nu strănutăm în direcția altor persoane
-stil de viață sănătos, bogat în fructe și legume proaspete
-program de odihnă echilibrat
-nu luăm medicație după ureche, fără consultarea medicului