Tudor Chirilă vrea compensații de la Guvern. Veșnic revoltat și nemulțumit

Tudor Chirilă vrea compensații de la Guvern. Veșnic revoltat și nemulțumit

Cântărețul Tudor Chirilă, un cunoscut protestatar rezist, spune că  este „îndreptățit să cer compensare pentru că mi s-a interzis să muncesc”. El a lansat in apel către autorități.

Chirilă afirmă că, la un an de zile de la debutul pandemiei, problemele ce derivă din restricționarea activității unei industrii întregi sunt total ignorate de Guvern.

„Sunt îndreptățit să cer compensare pentru că mi s-a interzis să muncesc”

El se declară revoltat şi nemulțumit de măsurile existente pe care le consideră insuficiente a acoperi toți actorii care compun industria spectacolului.

Cântărețul a subliniat că mesajul nu este despre el deși, ca artist ar putea fi îndreptățit să ceară compensații pentru că i s-a interzis să muncească.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Sectorul cultural este în colaps. La un an de zile de la debutul pandemiei suntem în aceeași situație cu un guvern care pur și simplu ignoră problemele ce derivă din restricționarea activității unei industrii întregi. Nu tu compensare pentru interzicerea dreptului de a munci, nu tu plan de relansare coerent. Măsurile existente sunt insuficiente pentru a acoperi toți actorii care compun industria.(...) Asta în timp ce alte țări europene se află deja la a șasea tranșă de ajutor compensatoriu.

Nu, postarea asta nu este despre mine și nevoie mele (deși sunt îndreptățit la fel ca oricare artist să solicit compensare pentru că mi s-a interzis să muncesc), ci mai mult despre artiștii sau organizațiile independente care riscă să nu se mai poată susține pentru a-și face meseria în situația dată", a mai spus Tudor Chirilă pe pagina sa de Facebook.

Chirilă vrea să pară altruist

Noi suntem artiști mainstream, eu am un buffer și pot să trăiesc din rezerve. Dar luministul nostru a trebuit să se reprofileze, acum lucrează la o companie de electricitate pentru că nu mai putea să trăiască. Toate echipele tehnice din spatele unui artist sunt afectate. Avem o agenție de management, dacă pierdem oamenii ăștia, ei nu se vor mai întoarce.

Este vorba de ecosistemele din jurul artiștilor mari, tehnicieni, ingineri de sunet. Normal că oamenii ăștia ar trebui compensați, lor li s-a interzis să muncească”, afirmă Tudor Chirilă, muzician, compozitor, actor și producător, scrie Antena3.