Tudor Chirilă, un tată atipic. Ce reguli au copiii lui

Tudor Chirilă, un tată atipic. Ce reguli au copiii lui Tudor Chirilă Sursa foto: Arhivă EVZ

Tudor Chirilă a explicat ce reguli au cei doi copii ai lui și de ce crede că generația din ziua de astăzi este mai diferită. Actorul i-a învățat pe micuți că nimic nu este posibil fără muncă și determinare.

Tudor Chirilă are un băiat de 6 ani și de 8 ani și încearcă să le arate un drum corect în viață. Actorul i-a învățat că trebuie să muncească pentru a obține ce își doresc și că există și momente mai puțin plăcute. El le-a spus că iubirea condiționată o primesc doar de la părinții lor și că trebuie să facă anumite sacrificii pentru a obține respectul celorlalți.

Ce i-a învățat pe copiii lui

„Încercăm să le arătăm un drum în viață corect, în care să le pese de cei din jurul lor, să fie conștienți de faptul că acțiunile lor au un impact în societate. Încercăm să le spunem că nimic nu se poate face fără repetiție și e un moment bun în care să începem să le spunem lucrul acesta.

În același timp, le spunem că viața trebuie să fie și joc, și creativitate și e OK să îți placă ceea ce faci, și le insuflăm chestia asta cum că nu vor putea fi pe deplin fericiți dacă nu fac ceea ce le place și că trebuie să facă eforturi să descopere ceea ce-și doresc, dar că viața nu e tot timpul roz și că iubirea necondiționată o primesc doar de la părinții lor, iar pentru celelalte trebuie să învețe instrumentele necesare care să-i ajute să relaționeze cu cei din jurul lor”, a mai spus actorul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tudor Chirilă, despre generația din ziua de azi

Antrenorul de la Vocea României, PRO TV, consideră că generația din ziua de azi este mult mai diferită și că nu mai acceptă orice. El a declarat că mulți tineri își pierd creativitatea din cauza platformelor de streaming, care fac totul în locul lor.

„Nu cred că generația asta seamănă cu noi. În primul rând, părinții noștri acceptau ca noi să fim bătuți la școală – de acolo venim, copiii nu erau invitați la dialog. Așa era sistemul de educație în care creșteam, nu neapărat familia. Astfel că pe mine școala mă timora mai mult decât pe ei. Acasă îmi aduc aminte că eram foarte vorbăreț cu părinții noștri, dar în zona de școală nu aveam atât de multă relaționare cu ceilalți, cum au ei.

Tudor Chirilă

Tudor Chirilă, un tată atipic. Ce reguli au copiii lui. Sursa foto EVZ

În altă ordine de idei, am avut parte de mai puțin entertainment și am fost mai creativi. Cumva cred că toate produsele astea de streaming le oferă copiilor foarte mult conținut și ei nu mai știu ce să facă atunci când sunt singuri. Noi ne duceam în curte și făceam ceva cu două bețe. Mă uit și la ei câteodată că nu se joacă cu jucăriile din camera lor, ci fac „conținut cu ceva ce nu te-ai aștepta și cred că asta trebuie încurajat în ziua de astăzi”, a mai spus Chirilă.

Tudor Chirilă, un tată strict

Chirilă a mai declarat că nu vrea să le cumpere telefoane celor doi copii și că aceștia au înțeles.Actorul a spus că nu îi va lăsa nici să își facă conturi pe rețelele de socializare până nu vor învăța să discearnă lucurile cum trebuie. Acesta a mărturisit că i-a învățat pe băieții lui să nu caute validare pe Internet sau în alte părți.

„Nu le-am luat telefoane pentru că ei au înțeles foarte clar că sunt niște calculatoare. Au înțeles foarte bine și că în alte familii fac oamenii ce cred, iar noi, în a noastră, facem ce considerăm. Dacă vor avea telefoane pentru a comunica, vor putea și cu unele de 10-15 ani care nu sunt smartphone-uri. Nici social media, nici telefoanele nu vor intra prea repede în viața lor. În momentul în care vor ajunge să discearnă cât de cât lucrurile, să înțeleagă de ce trebuie să se ferească, să nu se lase afectați, în momentul în care vor intra în zona asta, va fi o decizie luată de ei, conștienți de sine, întimp și spațiu, și conștienți de provocările lumii în care trăim.

Nu mă deranjează expunerea la ecran atât de mult, cât expunerea la social media, de exemplu. Au văzut un film al lui Denzel Washington pe internet, în care el spunea că, pe vremuri, trebuia să mulțumești un singur om – cel cu care stăteai de vorbă și, acum, te chinui să mulțumești zeci de mii de oameni odată”, a spus el pentru Viva.