Tinerii din Generația Z nu răspund la apelurile părinților. Preferă mesajele

Tinerii din Generația Z nu răspund la apelurile părinților. Preferă mesajeleUn nou tip de anxietate în România. Mulți tineri au această frică. Sursa foto: Arhiva EVZ

Tinerii care fac parte din Generația Z își manifestă rebeliunea apelând la ignoranță. Un studiu recent arată că un număr uriaș dintre aceștia evită să le răspundă părinților la telefon.

Generația Z vine cu o serie de particularități de cele mai multe ori neînțelese. Entuziaști, orientați spre cu totul alte orizonturi decât părinții lor, cei care provin din generația X, acești tineri percep diferit relațiile cu cei din jur. Un studiu recent a scos la iveală faptul că aceștia refuză intenționat să le răspundă părinților la telefon.

Generația Z "militează" pentru independență

Studiul arată că peste 50 % dintre tinerii care fac parte din Generația Z  nu răspund la telefon atunci când sunt sunați de părinți. Motivul principal al acestui fenomen ar avea la bază dorința acestora de a avea mai multă independență. O mare parte dintre cei cuprinși în cadrul studiului au dezvăluit că preferă să comunice prin mesaje, în detrimentul apelurilor telefonice.

Generația Z este adepta comunicării în scris, inclusiv cu familia. Un aspect îngrijorător scos la iveală de studiu este acela că o mare parte dintre tineri refuză toate apelurile primite de la părinți sau apropiați.

Cei mai mulți dintre reprezentanții generației Z au dezvăluit că preferă să scrie mesaje prin intermediul aplicațiilor. În topul celor mai utilizate de către aceștia sunt WhatsApp și Snapchat.

Generația Z preferă comunicarea pe WhatsApp

Sursa foto: Pixabay.com

Studiul arată că doi din trei părinți sunt nemulțumiți de modul în care copii lor aleg să comunice. Mai mult, o parte dintre aceștia sunt convinși că adolescenților le este teamă să vorbească la telefon cu familia.

De asemenea, studiul reliefează un alt aspect despre care psihologii susțin că este îngrijorător. Tinerii care fac parte din Generația Z ar avea numeroase lacune în ceea ce privește exprimarea. La baza acestui fenomen stă faptul că aceștia folosesc numeroase prescurtări, dar și emoji.

Probleme de anxietate

Problemele legate de exprimare nu sunt singurele pe care tinerii generației născute între 1997 și 2022 le au. Cei mai mulți dintre ei se confruntă cu probleme de anxietate și chiar depresie. O mare parte a acestor tineri primesc chiar medicamentație prescrisă extrem de puternică pentru aceste probleme de sănătate.