Evenimentul ZileiActualitateTrump se întoarce și își face propriul partid

Trump se întoarce și își face propriul partid

Trump se întoarce și își face propriul partid
Donald Trump nu are intenția să părăsească scena politică americană. Se întoarce cu un nou proiect: un partid, Partidul Patrioților.

Trump, al cărui mandat prezidențial se încheie miercuri, nu va ieși din politica americană.

Potrivit unor surse, Trump a discutat cu apropiați posibilitatea formării unui nou partid politic. Pentru a-și păstra astfel influența după plecarea sa de la Casa Albă, scrie Ouest-France.

Trump nu a concurat niciodată la nicio alegere înainte de triumful său din 2016. În discuții cu mai mulți consilieri  vrea acum să-și facă propria formațiune politică, scrie și The Wall Street Journal.

Potrivit surselor citate, Donald Trump vrea ca noul partid să se numească Patriot Party, Partidul Patrioților.

În discursul său de adio, cel de-al 45-lea președinte al SUA a spus, dealtfel, că mișcarea Make America Great Again „nu face decât să înceapă”.

Trump ar putea fi declarat neeligibil

Deocamdată, Trump face obiectul unei proceduri de „impeachment”. El este acuzat de „incitare la insurecție”, în urma atacului clădirii Capitoliului din Washington.

După Camera Reprezentanților,  în cazul unei condamnări și în Senat, Trump ar putea fi declarat neeligibil.

Mitch McConnell, liderul majoritar republican din Senat, l-a acuzat pe Donald Trump că a provocat „cu minciuni” asaltul Capitoliului.

Pe de altă parte, Trump și-a păstrat o susținere solidă în rândurile alegătorilor republicani. În ciuda violențelor de la Capitoliu, soldate cu cinci morți.

Nu se știe dacă Trump este serios cu privire la Partidul Patrioților.

Crearea unui nou partid ar necesita resurse considerabile, iar viitorul juridic și financiar al lui Donald Trump este incert în acest moment.

Proiectul ar putea întâmpina și o rezistență dură din partea establishmentului republican.

Casa Albă a refuzat să comenteze aceste informații.

Donald Trump lasă în urmă o Americă și mai polarizată. Unde câteva mii de oameni mor în fiecare zi din cauza epidemiei COVID-19. Unde economia are dificultăți și unde violența politică a explodat, scrie Boursorama.

„Niciodată în timpul unei președinții moderne disfuncția Americii nu a fost atât de expusă”, a spus Aaron David Miller, fost consilier al departamentului de Stat din cadrul administrațiilor republicane și democratice. Acum membru al unui Grupul de reflecție din Washington.

 

 

 

 


Accesează: