Evenimentul ZileiInternationalTrump este în pericol. Iran, amenințare fără precedent. „Răzbunarea e inevitabilă.”

Trump este în pericol. Iran, amenințare fără precedent. „Răzbunarea e inevitabilă.”

Trump este în pericol. Iran, amenințare fără precedent. „Răzbunarea e inevitabilă.”
Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, a primit o ameninţare din Iran, chiar din partea liderului suprem religios Ali Khamenei, care a transmis pe Twitter că „răzbunarea e inevitabilă”.

Trump este în pericol după ce Ali Khamenei a reamintit că uciderea generalului Qasem Soleimani, în 2020, nu va rămâne nepedepsită. Pe contul de Twitter, liderului suprem religios din Iran subliniază că vrea un atac asupra fostului președinte SUA, Donald Trump.

Ayatollahul Iranului a postat o fotografie alături de textul: „Răzbunarea e inevitabilă.” Qasem Soleimani a fost asasinat de o dronă americană în apropierea aeroportului din Bagdad, Irak.

Donald Trump a spus că generalul iranian era „direct sau indirect responsabil de moartea a milioane de oameni”. În replică, oficialii din Iran au lansat rachete asupra unei baze militare irakiene care găzduia soldați americani.

De asemenea, Teheranul a avertizat cu noi atacuri, iar ayatollah-ul Khamenei a spus că „o răzbunare dură îi așteaptă pe criminali”.

Trump este în pericol. Din Iran vine ameninţarea

trump este în pericol
mesajul postat pe Twitter de Ali Khamenei

Postarea de pe Twitter conține o imagine cu un bărbat care pare să fie fostul lider american. În timp ce joacă golf, deasupra lui apare un bombardier sau o dronă de mari dimensiuni.

Unii utilizatori de Twitter au cerut suspendarea imediată a contului care îi aparţine ayatollahului Khamenei. Cererile au venit în contextul în care Twitter a suspendat contul lui Trump la începutul lunii ianuarie.

La acea vreme, fostul președinte a publicat mesaje care ar fi încurajat violențele asupra clădirii Capitoliului.

Ultima postare pe Twitter e scrisă în Farsi, iar cuvântul răzbunare este scris cu roșu. Restul mesajului este: „Ucigașul lui Soleimani și cine a ordonat crima va trebui să platească.”

Twitter i-a dat un semnal lui Khamenei

Amintim că Twitter a eliminat la începutul lunii ianuarie un mesaj de pe contul liderului suprem religios din Iran. Contul este neverificat, dar se consideră că este asociat cu Khamenei.

Liderul religios al Iranului a atras atenţia şi recent, când a spus că vaccinurile dezvoltate în SUA și Marea Britanie nu sunt de încredere.

Despre felul în care preluarea preşedinţiei USA de către Joe Biden va influenţa relaţiile cu Iran puteţi citi mai multe accesând link-ul Schimbări în relațiile SUA-Iran, după sosirea lui Joe Biden la Casa Albă.

sursa: bbc.com


Accesează: