Evenimentul Zilei > Actualitate > Ayatollahul Ali Khamenei bravează în fața SUA: Iranul a devenit mai puternic!
Ayatollahul Ali Khamenei bravează în fața SUA: Iranul a devenit mai puternic!

Ayatollahul Ali Khamenei bravează în fața SUA: Iranul a devenit mai puternic!

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, susține că țara sa a devenit mai puternică și a ajuns în situația să-și asigure singură toate resursele necesare din cauza sancțiunilor impuse de SUA.

Într-un discurs transmis de postul public de televiziune, adresat iranienilor cu prilejul Noului An Iranian (Nowruz), ayatollahul Ali Khamenei a afirmat că sancțiunile impuse de SUA au forțat Iranul să devină „autosuficient”.

„Iranul a beneficiat de pe urma sancţiunilor impuse de America. Acestea ne-au făcut autosuficienţi în toate domeniile”, a spus ayatollahul Khamenei în discursul său.

Khamenei le-a cerut iranienilor să dea dovadă de unitate pentru că așa vor trece peste toate greutățile.

„Anul trecut a fost unul tumultuos pentru naţiunea iraniană, un an care a început cu inundaţii şi s-a încheiat cu coronavirus, dar prin unitate vom depăşi toate greutăţile”, a mai afirmat Ali Khamenei.

Cei care l-au urmărit în transmisiunea televizată au apreciat că aceasta părea sănătos, în pofida zvonurilor care circulă în ultima perioadă, conform cărora ar fi contactat noul coronavirus.

Un mesaj asemănător a transmis şi preşedintele iranian Hassan Rouhani, care a salutat eforturile făcute de personalul medical în combaterea răspândirii noului coronavirus. Iranul este țara cea mai afectată de Covid-19, din regiunea Orientului Mijlociu, cu peste 17.000 de persoane infectate și 1.284 de decese.

Ruptura dintre Washington şi Teheran s-a accentuat începând din 2018, anul în care preşedintele american Donald Trump şi-a retras ţara din acordul internaţional privind programul nuclear iranian, semnat în 2015.