Evenimentul Zilei > Justitie > TRIBUNALUL Bihor a DECIS soarta Şcolii Generale Szacsvay Imre
TRIBUNALUL Bihor a DECIS soarta Şcolii Generale Szacsvay Imre

TRIBUNALUL Bihor a DECIS soarta Şcolii Generale Szacsvay Imre

Tribunalul Bihor a respins prin sentință definitivă retrocedarea clădirii Şcolii Generale „Szacsvay Imre” din Oradea, Bisericii Romano-Catolice. În sentinţa pronunţată joi, cea de-a doua instanţă a respins apelul Parohiei Romano-Catolice Olosig din Oradea şi a menţinut ca definitivă hotărârea de respingere a acţiunii pronunţată de instanţa de fond.

Parohia Romano-Catolică Olosig a cerut în instanţă să se constate calitatea sa de succesor în drepturi şi obligaţii a fostei Asociaţiuni pentru Cerşetori şi Copii Părăsiţi “Sfântul Ladislau”, înfiinţată de Episcopia Romano-Catolică Oradea, cu scopul de a iniţia retrocedarea imobilului.

Consiliul Local Oradea a anunţat că au fost înlăturate astfel obstacolele cauzate de litigiu pentru renovarea şcolii şi, în curând, se vor demara lucrările de asfaltare a curţii şcolii şi renovarea faţadei clădirii. La cele două nivele superioare ale celei de-a doua clădiri a Şcolii Generale “Szacsvay Imre”, a fost creat un cămin pentru 48 de elevi, cu sprijinul statului ungar, în valoare de 20 de milioane de forinţi (287.000 lei). Căminul a fost inaugurat în urmă cu o săptămână de către secretarul de stat Árpád János Potápi.

Imobilul aflat în litigiu a fost preluat de la Biserica Romano-Catolică de către statul român comunist, prin naţionalizare, transmite Rador.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: