Trei rețete cu fructe de mare pe care să le încerci la tine acasă

Trei rețete cu fructe de mare pe care să le încerci la tine acasă

Nu este perioadă mai potrivită în timpul anului decât cea a anotimpului călduros în care să mănânci fructe de mare. Bine, dacă ești unul dintre iubitorii acestor gustări, cel mai probabil dai deja din cap a negare.

Cel mai bun anotimp pentru a consuma aceste bunătăți nu există. Cu toate astea, poți fi măcar puțin de acord cu faptul că vara aceste preparate sunt mult mai fresh decât în orice altă perioadă.

Poate tocmai te-ai întors din vacanță, unde ai mâncat cele mai gustoase stridii. Sau poate mai ai de așteptat până pleci în concediu, dar ai așa o poftă de câteva scoici în vin. Mai ales după ce ai apăsat din greșeală pe unul dintre acele canale de gastronomie și ai văzut cât de ușor se pregătesc, de fapt.

Iată, așadar, trei rețete de fructe de mare pe care să le încerci la tine acasă:

 1. Tigaie gustoasă cu fructe de mare.

Ai nevoie de cele mai basic ingrediente din frigider: 2-3 roșii, usturoi cât cuprinde, sare, un ardei gras roșu, ulei de măsline, puțin vin alb și, bineînțeles, preferințele tale în materie de astfel de fructe de mare, congelate.

Poți opta pentru un mix de calamar, cu creveți și caracatiță, pentru un gust mai intens și mai complex. Sau poți alege doar un singur element.

Cum prepari toate astea? Mai întâi te asiguri că produsele scoase de la frigider sau gata cumpărate sunt decongelate, după care le cureți și le clătești sub un jet puternic de apă. Când crezi că ai terminat cu spălatul lor, mai clătește-le o dată.

După care, pune-le în uleiul de măsline încins și lasă-le pe foc cam cât ai fierbe un ou (dar nu mai mult de 5 minute). Între timp, taie roșiile cubulețe. Apoi adaugă-le pe foc, alături de ardeiul gras tăiat în fâșii subțiri. După ce compoziția s-a coagulat, adaugă 100 de ml de vin și lasă totul la fiert timp de jumătate de oră.

Cu câteva minute înainte să iei tigaia de pe foc, adaugă usturoiul tăiat cubulețe și acoperă din nou tigaia cu capacul.

2. Scoici în vin alb, cu usturoi

Dacă ai un loc bun de unde să le cumperi, nu ezita. Dacă doar tânjești la prospețimea scoicilor la tine pe balcon sau în sufragerie, poate că o vizită la supermarket sau o comandă pe internet sunt de ajutor ca să pregătești această rețetă.

De data aceasta, pe lângă vin alb, usturoi și ulei de măsline, vei avea nevoie de unul sau două kilograme de midii proaspete, 20-30 de grame de unt, o ceapă mică și o legătură de pătrunjel. Le poți servi cu o baghetă rumenită și unsă cu usturoi, pentru un plus de savoare.

Cum le prepari? Înainte să începi pregătirea propriu-zisă, trebuie să te asiguri că le speli bine. Pentru că unele midii s-ar putea să fie stricate, este recomandat să le lași o perioadă în apă rece. După aceea, începe munca migăloasă.

Trebuie să sortezi midiile bune de cele stricate. Când acest proces este gata, le mai clătești o dată sau chiar de două ori. Apoi tai ceapa, usturoiul și pătrunjelul și le pui la călit într-o tigaie încăpătoare fix în această ordine. Asigură-te mai întâi că untul și uleiul s-au încins bine.

5 minute mai târziu, adaugă scoicile și vinul și lăsă-le la foc mare, acoperite cu capac, timp de 5 minute. După aceea, adaugă pătrunjelul tocat deasupra și mai lasă-le pe foc aproximativ 5-10 minute, înainte de a le pune în farfurie, alături de bagheta unsă cu usturoi.

3. Salată cu fructe de mare

Ce poate fi mai revigorant decât o salată? Nu ai nevoie de o reteta creveti, doar de un mix cu creveți, calamar, caracatiță și scoici, ulei de măsline, pătrunjel, ceapă verde și un ardei gras.

În timp ce pui mixul de fructe la tigaie, să se călească, toacă verdețurile și pune-le într-un bol, alături de câteva ridichii mărunțite și ele. Ca să dai o aromă mai intensă mixului, poți stropi cu zeama de la un lime sau de la o lămâie. Poți lăsa compoziția la răcit sau o poți amesteca în bol, cu legumele. Pune sare și piper după gust.

După cum vezi, există o bază comună de ingrediente pe care cel mai probabil le ai deja în bucătăria ta. Dacă nu te simți încă suficient de încrezător sau încrezătoare în propriile forțe, poți amâna puțin momentul și poți găti o porție de pește la cuptor (foarte fresh, răcoros și potrivit pentru zilele de vară) sau poți încerca o salată de icre, de casă.

Dacă nu știi ce gust ar trebui să aibă fructele de mare pe care le gătești, testează mai întâi unul dintre locurile renumite de la tine din oraș sau, dacă nu există unul, caută recenzii și sfaturi ale iubitorilor de astfel de preparate.

Hai, ia-ți inima în dinți și pregătește o masă diferită!

Ne puteți urmări și pe Google News