Evenimentul Zilei > Social > Trei moduri în care îți poți face singur o mască de protecție. Este la îndemâna oricui
Trei moduri în care îți poți face singur o mască de protecție. Este la îndemâna oricui

Trei moduri în care îți poți face singur o mască de protecție. Este la îndemâna oricui

Indiferent dacă devine obligatorie sau nu, masca de protecție a devenit acum un lucru absolut indispensabil pentru cei mai mulți dintre noi.

Chiar dacă nu aveți o mașină de cusut sau material adecvat pentru a face acest lucru, puteți obține o mască de protecție inclusiv cu ceea ce găsiți prin dulapurile pline cu haine. Iată trei moduri prin care vă puteți proiecta singuri, acasă, o mască de protecție cu mijloacele pe care le aveți la îndemână.

Realizarea unei măști de protecție a devenit principala activitate a acestei perioade în care ne aflăm izolați la domiciliu din cauza epidemiei de Covid-19.

Mulți internauți și-au împărtășit sfaturile și trucurile pentru a realiza în cel mai simplu mod cu puțință o mască de casă, care cu siguranță nu te va proteja, dar cel puțin va preveni răspândirea virusului prin reducerea cât mai mult posibil riscul de infectare cu noul coronavirus.

Purtarea măștilor, chiar lucrate manual, este recomandată de experți, chiar dacă acest lucru nu înseamnă renunțarea la restricțiile impuse deja cunoscute, cum ar fi păstrarea distanței sociale.

O mască dintr-un tricou vechi

V-ați propus să faceți o curățare de primăvară în dulapurile dvs. în timpul acestei perrioade în care vă petreceți mai tot timpul în locuință? Ce-ar fi dacă ai împușca doi iepuri dintr-o lovitură? În timp ce îți rearanjezi hainele prin dulapurile tale, încearcă să nu arunci sau să dai la o parte hainele vechi de care vrei să scapi.

Un tricou vechi, o eșarfă veche, o husă de pernă, orice ar fi, poate fi mai utilă decât îți poți imagina. Chirurgul șef american, dr. Jerome Adams, a lansat un videoclip în care explică cum să facă o mască din orice țesătură. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie doar de două lucruri: o foarfecă și două benzi de cauciuc. Nu uitați că măștile de pânză necesită spălare regulată. 

 

U.S. Surgeon General Jerome Adams Demonstrates How to Make a Cloth Face Covering

While the White House 30 Day Stay At Home guidance remains our most powerful weapon against COVID-19, CDC’s recommendation to wear a cloth face covering may help protect the most vulnerable. Watch U.S. Surgeon General Jerome Adams make a face covering in a few easy steps.

Publicată de CDC pe Vineri, 3 aprilie 2020

O mască din ciorapi și hârtie igienică

Nu doar o dată ni s-a întâmplat să decoperim că avem șosete care nu mai sunt în pereche și pe care avem imediat impulsul de a le arunca. Yannick Noah a încercat să facă o mască iar rezultatul l-a postat într-un videoclip postat pe rețelele de socializare.

Îmbrăcat în tricoul Chicago Bulls al fiului său, el a arătat cum se poate face o mască folosind un ciorap (curat, spune el cu umor) și un sul de hârtie igienică. Într-adevăr, hârtia igienică permite dublarea stratului, ceea ce oferă o protecție mai bună.

 

Mască dintr-un sac de aspirator

Sacii de aspirator sunt, de asemenea, o opțiune atunci când nu aveți alte materiale pentru a face o mască de protecție. Pungile de la aspiratoare sunt, de fapt, confecționate din materiale de filtrare, care le-ar face și mai eficiente decât măștile din pânză.

Potrivit unui studiu britanic realizat în 2013, măștile cusute manual realizate cu pungi de aspirator sunt mai eficiente cu 86% (rata eficienței filtrării), comparativ cu 72% pentru măștile confecționate dintr-o cârpă. Pentru a face acest lucru, tot ce îți trebuie este o pungă de aspirator, o bandă de cauciuc, un model de carton sau hârtie, lipici, o foarfecă și un marker. Vezi aici