Trei lucruri de bază atunci când vrei să mobilezi un living

Trei lucruri de bază atunci când vrei să mobilezi un living

În living (sau sufragerie, dacă preferi) ne petrecem cea mai mare parte a timpului în care suntem acasă, atunci când nu dormim, evident.

Dimensiunile și caracteristicile sale o fac cea mai mare și mai importantă cameră a unei locuințe. Tot grație acestor caracteristici, este și cel mai ușor de mobilat, dat fiind că ne oferă mai multe posibilități de mobilare și decorare.

Mobilă pentru living - oferte

Cu toate acestea, unul dintre cele mai complicate lucruri în această misiune este găsirea unei armonii și coerențe estetice între piesele de mobilă living. Livingul este camera principală a oricărei case și cea în care ar trebui ca întrega familie să se reunească, să ia masa și să se relaxeze în fața televizorului. De aceea, confortul în această încăpere trebuie să fie primordial. Cum alegi, însă, mobilierul pentru living, astfel încât să îi conferi camerei maximă utilitate, dar și un aspect pe gustul tău?

1. Poți opta pentru piese de mobilier modular

Mobilierul modular este alcătuit din diferite piese mici, numite și module, care au marele avantaj că pot fi configurate, așezate, ordonate și adaptate la orice tip de dimensiuni și de caracteristici ale unei sugragerii. E o opțiune extraordinară pentru flexibilitatea pe care ne-o oferă. Chiar dacă cele mai des întâlnite sunt piesele de mobilă living modulare pentru comodă, pentru bibliotecă, pentru rafturi, există și opțiuni modulare pentru canapele.

Mobilă living - oferte

Capacitatea mobilelor modulare pentru living de recompunere este cu atât mai valoroasă dacă avem spații complexe, cu coloane sau cu pereți neregulați, fiind posibilă astfel o adaptare mult mai bună decât cea a mobilelor tradiționale. Asta fără a apela la mobilierul făcut la comandă, care ne-ar costa mult mai mult.

2. Alege canapeaua pentru confort, nu pentru aspect

Piesa centrală a mobilei living este canapeaua. Până la urmă, pe ea petrecem cel mai mult timp în această încăpere, fie că ne uităm la un film, stăm la o poveste cu prietenii sau familia, citim o carte sau tragem un pui de somn după-amiaza. De aceea trebuie să ne gândim la aspectele sale funcționale, precum confortul sau ușurința în curățare și întreținere. Este important să îi adaptăm caracteristicile la tipul de familie și la numărul de persoane pe care le avem în casă. Nu e același lucru o casă în care locuiește un cuplu cu o pisică sau una în care locuiește o familie cu trei copii.

Prea multă lume alege, însă, canapeaua după aspect, nu după confort și funcționalitate. Estetic, trebuie să avem grijă doar să fie într-o culoare compatibilă cu restul mobilei din living, dar mai ales cu draperiile. Și atât. În rest, primează funcționalitatea. Canapeaua ar trebui să fie, de preferință, extensibilă, pentru că așa o să o poți folosi și ca pat la nevoie, fie pentru un membru al familiei, fie pentru o rudă venită în vizită.

Mobilă living – oferte: (Click aici pentru link)

3. Măsuța de cafea și masa, două piese de rezistență în living

Într-un living ai două mese, în general. Măsuța de cafea, pe care o vei amplasa în fața canapelei, și masa pe care mănânci, alături de celelalte persoane din casă. Ideal ar fi ca ambele să fie în același stil, pentru a oferi armonie din punct de vedere vizual. Lasă 60 de centimetri, minim, între măsuța de cafea și canapea, pentru a permite trecerea și pentru a nu supraîncărca zona. Ai grijă ca înălțimea măsuței să nu depășească înălțimea canapelei. Același lucru este valabil și când vine vorba de lățime.

Masa pentru prânz sau cină nu trebuie să supraîncarce zona, așa că de preferat ar fi să fie o masă extensibilă, care să ocupe cât mai puțin loc atunci când nu este folosită efectiv. Dacă ai un spațiu redus, forma mesei ar trebui să fie rotundă, pentru că ajută la crearea senzației de spațiu mai amplu, dar este și mai practică. În cazul în care optezi pentru un design mai modern, mesele de forme rectangulare sunt mai potrivite din punct de vedere estetic.

Ne puteți urmări și pe Google News