Evenimentul Zilei > Actualitate > Drumuri naţionale şi judeţene, închise din cauza zăpezii. Trenuri de călători anulate
Drumuri naţionale şi judeţene, închise din cauza zăpezii. Trenuri de călători anulate

Drumuri naţionale şi judeţene, închise din cauza zăpezii. Trenuri de călători anulate

ACTUALIZAT. La această oră, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă în aproape toată ţara. Cel mai greu se circulă pe drumurile din sud-estul ţării, din cauza viscolului care aduce permanent zăpadă pe şosele şi îngreunează, astfel, intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Pentru că vremea se înrăutăţeşte, iar multe autotrenuri au derapat şi au îngreunat traficul pe câteva drumuri, în judeţele Buzău, Ialomiţa, Tulcea, Vrancea, Galaţi, Călăraşi şi Brăila, dar şi pe autostrăzile A1 şi A2, începând cu ora 13:00 a fost luată măsura restricţionării circulaţiei autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice. Măsura este aplicată de poliţişti rutieri, sprijiniţi de lucrători ai ARR şi CNADNR.

Autotrenurile derapează pe banda rulantă

În urmă cu puţin timp, Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române ne-a informat că la ora15:00, în judeţul Brăila, traficul rutier pe DN21(E584) Brăila – Slobozia este întrerupt între localităţile Bărăganu (judeţul Brăila) şi Iazu (judeţul Ialomiţa), din cauza unor autotrenuri care au derapat în jurul orei 14:00.

De asemenea, în jurul orei 13:00, un autotren a derepat şi a blocat circulaţia pe DN2B Brăila – Buzău, între localităţile Ianca şi Oprişeneşti. Traficul a fost reluat în jurul orei 13.50. O situaţie asemănătoare a fost înregistrată pe DN21(E584) Brăila – Bărăganu, în zona localităţii brăilene Valea Cânepii acolo unde, în jurul orei 12:15, un autotren autotren încărcat cu fier vechi a derapat şi a blocat drumul. Traficul a fost reluat în jurul orei 14.00.

Având în vedere faptul că pe DN22 Râmnicu Sărat – Brăila nu se poate circula între localităţile Râmnicelu şi Băile (judeţul Buzău), poliţiştii recomandă DN2B Brăila – Buzău ca rută ocolitoare.

Drumuri "interzise" de iarnă

Conform informaţiilor primite de la dispeceratele de poliţie până la ora13:30, traficul rutier este întrerupt din cauza zăpezii pe următoarele drumuri naţionale:

  • DN22 Râmnicu Sărat – Brăila, între localităţile Râmnicelu şi Băile (judeţul Buzău); pe raza judeţului Brăila există doar restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone; devierea se face pe ruta DN2 Râmnicu Sărat – Focşani, DN23 Focşani – Brăila;
  • DN2C Costeşti – Slobozia, între localităţile Costeşti şi Padina, judeţul Buzău; devierea se face pe ruta DN2 Costeşti – Urziceni, DN2A Urziceni – Slobozia;
  • DN23B Măicăneşti – Ciorăşti, în judeţul Vrancea (drum naţional secundar); devierea se face pe DN23A Focşani – Ciorăşti;
  • DN22D Măcin – Horia, judeţul Tulcea; devierea se face pe DN22 Gărvan – Isaccea – Tulcea;

Jumătatea de sud a ţării se află până în această seară, la ora 23.00 sub cod galben de ninsori şi vânt. În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţării va ninge pe arii extinse, mai abundent în numătatea de sud. În Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei vântul va sufla cu intensitate, viscolind zăpada.

Atenţionarea cod galben este valabilă pentru Bucureşti şi judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Teleorman, Argeş, Giurgiu, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Galaţi, Vrancea, Vaslui, Covasna şi parţial în Sibiu şi Braşov.

VEZI CARE ESTE SITUAŢIA ŞI ÎN BUCUREŞTI

Patru trenuri de călători anulate din cauza condiţiilor meteo
Trenul Personal 8021, care circulă de la Bucureşti Obor la Călăraşi Sud a fost anulat, astăzi, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (ninsori abundente şi viscol).
De asemenea, mâine va fi anulat trenul Personal 8022, care circulă de la Călăraşi Sud la Bucureşti Obor, informează CFR Călători.
Compania a anunţat şi anularea trenurilor Personal 8034, care circulă pe relaţia Feteşti – Bucureşti Obor şi Personal 8033, care circulă pe relaţia Bucureşti Obor – Feteşti.

Vrancea: DN 23 B, închis pe porţiunea dintre Măicăneşti şi Ciorăşti
Drumul Naţional 23 B este în continuare închis pe porţiunea dintre Măicăneşti şi Ciorăşti din cauza ninsorii şi a viscolului.
În ciuda interdicţiei, trei şoferi au încercat să parcurgă distanţa aflată sub nămeţi şi au rămas blocaţi în cursul acestei nopţi.
"Am intervenit cu tractorul şi oamenii de la Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă şi am reuşit să îi scoatem pe oameni din nămeţi. Drumul este în continuare blocat la intrarea în satul Stupina. Aşteptăm încă un utilaj de la Secţia de Drumuri Naţionale pentru a curăţa zăpada, însă este foarte greu. Ninge puternic şi, chiar dacă îl curăţă acum, în două ore va fi la fel pe drum", a declarat primarul comunei Măicăneşti, Costel Necula.
Din cauza zăpezii şi a vitezei mari, un bărbat a murit în urma unui accident rutier care a avut loc în oraşul Panciu, pe DN 2L în acest sfârşit de săptămână.
Potrivit poliţiştilor, Toma Ionuţ, 24 de ani, în timp ce conducea autoturismul marca Ford, nu a adaptat viteza la condiţiile de carosabil acoperit cu zăpadă, în condiţii de ninsoare, a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe contrasens, a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea drumului şi s-a răsturnat. 
Gorj: Circulaţie în condiţii de iarnă pe drumurile naţionale din judeţ
Potrivit şefului Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu, Dumitru Leuştean, toate autoutilajele unităţii au fost scoase pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil, fiind împrăştiate circa 550 de tone de material antiderapant.
"S-a intervenit cu 73 de utilaje şi echipamente de deszăpezire şi au fost împrăştiate aproximativ 550 de tone de material antiderapant pentru înlăturarea zăpezii şi prevenirea formării poleiului. Nu s-au înregistrat tronsoane de drum închise sau blocate până la această oră. Ninge destul de tare în tot judeţul şi circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă. Utilajele vor acţiona pe toată perioada cât va ninge pentru curăţarea carosabilului", a declarat, pentru Agerpres, Dumitru Leuştean.
În ceea ce priveşte situaţia carosabilului pe DN 67C, în zona Novaci-Rânca, şeful Poliţiei oraşului Novaci, Constantin Cir, a precizat că traficul se desfăşoară cu greutate, accesul autoturismelor fiind permis doar dacă sunt echipate corespunzător.  
Prahova: Un drum judeţean este blocat
Potrivit şefului secţiei Drumuri Naţionale Ploieşti, Valerian Manta, pe toate drumurile naţionale se circulă îngreunat, în condiţii de iarnă.
De asemenea, pe majoritatea acestor artere există şi un strat de zăpadă frământată care, în unele locuri, ajunge la doi centimetri, în timp ce pe DN 1 şi DN 1A, respectiv în zonele Sinaia şi Cheia, carosabilul este umed.
Pe DN 1, DN1A, DN1B, DN 1D, DN 72 şi DN 71 Sinaia-Târgovişte se acţionează încă de sâmbătă seară cu 46 de utilaje de deszăpezire, fiind împrăştiate 420 de tone de material antiderapant.
De asemenea, DJ 102 D este impracticabil pe tronsonul Mizil-Boldeşti Grădiştea-Baba Ana din cauza cantităţilor mari de zăpadă, însă niciun autoturism nu este blocat.  
 
Giurgiu: Circulaţie în condiţii de iarnă pe drumurile din judeţ
Stratul de zăpadă în judeţul Giurgiu este cuprins între 10 şi 15 centimetri în urma zăpezilor abundente de până la 16 litri pe metru pătrat înregistrate în judeţ în ultimele ore iar circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă.
Potrivit specialiştilor de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Giurgiu, avertizarea meteorologică privind căderile de zăpadă însoţite de intensificări ale vântului este valabilă până în seara zilei de duminică, la ora 23,00 şi, în aceste condiţii, toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au fost atenţionate prin fax sau prin sms privind avertizarea de zăpadă pentru luarea tuturor măsurilor care se impun.
Astfel, autorităţile judeţene spun că pe toate drumurile naţionale şi judeţene din judeţ s-a acţionat cu material antiderapant şi nu există situaţii de drumuri naţionale, judeţene sau comunale blocate de zăpadă.
Cele mai mari cantităţi de precipitaţii din zăpadă au fost înregistrate la Malu Spart, unde stratul de zăpadă a ajuns la 11 centimetri în urma căderilor de zăpadă de 9,2 litri pe metru pătrat, la Grădinari stratul de zăpadă a ajuns la 14 centimetri, cu căderi de zăpadă de 15,7 litri pe metru pătrat, la Călugăreni, stratul de zăpadă este de zece centimetri cu căderi de zăpadă de 15,6 litri pe metru pătrat, iar la Giurgiu stratul de zăpadă este de 11 centimetri cu căderi de zăpadă de 14,5 litri pe metru pătrat.

Vom reveni cu amănunte.

Sursa: Agerpres 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: