Totul s-a întâmplat seara trecută. În jurul orei 18,00 poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița – I.T.P.F. Timişoara, în timpul executării misiunii de supraveghere a frontierei de stat au depistat, în apropierea localității de frontieră Grădinari, județul Caraș Severin, două persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost duse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că e vorba de doi albanezi, în vârstă de 38, respectiv 41 de ani, care  au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, pe jos, întrucât aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen şi doreau să ajungă în țări din vestul Europei.  Puțin mai devreme,  la Lunga, oamenii legii au descoperit un tânăr de 23 de ani, tot din Albania, care încerca și el să ajungă clandestin în vestul Europei.

”În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei trei bărbați fiind preluați de autoritățile de frontieră sârbe în baza  acordului de readmisie încheiat între cele două ţări”, tramsmit polițiștii de frontieră.