Evenimentul Zilei > Actualitate > Tratamentul pentru Covid-19 nu mai dă rezultate! OMS l-a scos deja de pe lista oficială
Tratamentul pentru Covid-19 nu mai dă rezultate! OMS l-a scos deja de pe lista oficială

Tratamentul pentru Covid-19 nu mai dă rezultate! OMS l-a scos deja de pe lista oficială

OMS a decis să întrerupă brusc toate testele ce conțin hidroxiclorochină, medicament ce până acum ar fi ajutat în lupta împotriva Covid-19.

OMS a emis un comunicat prin care își anunță poziția oficială cu privire la un anumit tratament împotriva Covid-19.

Organizația Mondială a Sănătății a informat că va întrerupe testele clinice cu hidroxiclorochină și pe cele cu combinaţia Lopinavir – Ritonavir pentru pacienţii COVID-19 spitalizaţi, deoarece tratamentele nu au indicat până în prezent o reducere a mortalităţii în cazul bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus.

„Aceste rezultate preliminare arată că hidroxiclorochina şi combinaţia Lopinavir-Ritonavir reduc puţin sau deloc mortalitatea pacienţilor COVID-19 spitalizaţi, comparativ cu standardul terapeutic. Cercetătorii studiului clinic Solidarity vor întrerupe testele imediat”, se arată într-un comunicat al Organizației Mondiale a Sănătății.

Studiul clinic Solidarity constă în aplicarea, pentru comparaţie, a patru scheme terapeutice utilizate până în prezent în tratarea bolnavilor de COVID-19.

Organizația Mondială a Sănătății mai precizează că această decizie de întrerupere a testelor clinice, luată pe baza recomandării comitetului internaţional de coordonare a studiului, nu afectează alte cercetări în care medicamentele menţionate sunt folosite în cazul pacienţilor care nu sunt spitalizaţi sau în scop profilactic.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) oprise deja de pe 18 iunie testele clinice cu hidroxiclorochină ca potenţial tratament pentru bolnavii de COVID-19 spitalizaţi, ajungând la concluzia că acest medicament antimalarie nu reduce rata lor de mortalitate.

SUA au renunțat deja la utilizarea acestor medicamente, întrucât nu se vedea nicio îmbunătățire a stării pacienților, ajungâmndu-se într-un punct în care riscurile implicate depășeau posibilele beneficii.

„Nu mai este rezonabil să credem că administrarea pe cale orală a hidroxiclorochinei şi clorochinei este eficientă în tratamentul pentru COVID -19”, a menţionat într-o scrisoare responsabilul ştiinţific al Agenţiei americane de medicamente (FDA), Denise Hinton.

„De asemenea, nu mai este rezonabil să credem că beneficiile cunoscute şi potenţiale ale acestor produse depăşesc riscul lor cunoscut şi potenţial”, a mai precizat ea, anunţând încetarea utilizării acestor medicamente în regim de urgenţă, arată Digi24.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: