Tratament anti-căpușe, pulverizat din avion

Tratament anti-căpușe, pulverizat din avion

Căpușele sunt în plin sezon de vânătoare și ca în fiecare an, mii de români ajung la Urgențe după ce sunt mușcați de aceste insecte.

De exemplu, Sibiul ocupă un loc fruntaș în topul județelor afectate de căpușe. Mai precis, până în momentul de față au fost identificate 311 de cazuri, iar cifrele indică o continuă creștere.

 Boala cu o mie de fețe

Ne puteți urmări și pe Google News

 În ultima săptămână, spitalele din Sibiu au înregistrat cel mai mare număr de cazuri din acest an, 78, iar la Târgu Jiu a început deja mobilizarea. În contextul în care mai-iunie este perioada în care căpușele fac victime pe bandă rulantă, sâmbătă, autoritățile vor aplica, din avion un tratament special anticăpușe și țânțari.

Acțiunea oltenilor este imperativă, în condițiile în care căpușele pot cauza Boala Lyme, cunoscută și sub numele de borelioză sau „boala cu 1000 de fețe”, prin varietatea de simptome pe care le poate provoca. Dacă agentul patogen pătrunde în sânge, poate afecta sistemul nervos, inima, mușchii, articulațiile și poate provoca chiar paralizia.

Atenție la spațiile verzi

Pentru prevenirea infecției cu borelioză, medicii recomandă populației să elimine căpușele din zonele locuite, iar în cazul în care se află în medii cu risc crescut, să evite pe cât de mult posibil spațiile verzi. În cazul mușcăturilor de căpușe la om, este necesară prezența la medic, pentru a extrage insecta și totodată, pentru a primi un tratament cu un antibiotic.