Transportul public, pistele pentru biciclişti şi fluidizarea traficului în Bucureşti, măsuri prevăzute în Planul Integrat de Calitate a Aerului
Editura Evenimentul si Capital

Transportul public, pistele pentru biciclişti şi fluidizarea traficului în Bucureşti, măsuri prevăzute în Planul Integrat de Calitate a Aerului

Autor: | | 0 Comentarii | 180 Vizualizari

Îmbunătăţirea calităţii transportului public, realizarea pistelor pentru biciclete sau gestionarea traficului în zona centrală sunt doar câteva dintre măsurile prevăzute în Planul Integrat de Calitate a Aerului, dezbătut ieri după amiază într-o şedinţă a PMB.

Document elaborat în conformitate cu reglementările europene în domeniul protecţiei mediului, Planul Integrat de Calitate a Aerului în Municipiul Bucureşti (PICA) a adunat ieri într-una din sălile Primăriei Generale a Capitalei, într-o dezbatere publică reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale de profil, dar şi simplii cetăţeni interesaţi de măsurile ce se impun de către Municipalitate pe marginea unor subiecte de interes public: măsuri care vizează traficul rutier, spaţiile verzi şi eficienţa energetică, elaborate în raport cu principalele surse de poluanţi din Capitală: traficul (oxizi de azot), încălzirea rezidenţială (particule în suspensie) şi industria şi serviciile (benzen). Îmbunătăţirea calităţii transportului în comun este una dintre măsurile ce urmează a fi luată spre beneficial bucureştenilor.

Licitaţie pentru achiziţionarea a 400 de autobuze noi Euro6

Potrivit comunicatului PMB, edilii se pregătesc să pună punct final licitaţiei pentru achiziţionarea a 400 de autobuze noi, Euro6, motiv pentru care au fost deja alocaţi bani de la buget pentru achiziţionarea a 100 de troleibuze, 100 de tramvaie şi a 42 de autobuze electrice. Nu în ultmiul rând, se are în vedere modernizarea, reabilitarea şi extinderea reţelei de transport electric (tramvaie). Conform studiilor, prin implementarea acestor măsuri, numărul de călători care utilizeaza transportul public va creşte cu 30 %. „Actuala administraţie va depune proiecte în valoare de 200 de milioane de euro pentru finanţare din fonduri europene sau naţionale în vederea îmbunătăţirii transportului public de călători în regiunea Bucureşti-Ilfov”, a declarat Aura Raducu, director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucuresti-Ilfov. Edilul a făcut trimitere expresă la “înnoirea parcului autor RATB, modernizarea a 100 de tramvaie, reabilitarea şi modernizarea depourilor şi integrarea tarifară a tuturor mijloacelor de transport în comun care circulă în zona metropolitana Bucureşti-Ilfov”.

Benzi unice pentru RATB

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate