Transpirația nocturnă: cauze și simptome. Scurt ghid pentru a dormi mai bine noaptea

Transpirația nocturnă: cauze și simptome. Scurt ghid pentru a dormi mai bine noaptea Sursa foto: 153665971 © motortion | Dreamstime.com

Transpirația nocturnă are de regulă două cauze: externe și medicale. În primul caz este importantă alegerea potrivită a temperaturei și lenjeriei. Însă, în cazurile medicale lucrurile sunt ceva mai complicate. Medicii au întocmit un scurt ghid cu ajutorul căruia puteți scăpă de sudoarea excesivă.

Transpirația nocturnă, de regulă, are două cauze: externe atunci când temperatura din cameră, lenjeria de pat sau pijamalele nu sunt cele mai potrivite și medicale. În al doilea caz sudoarea în exces indică faptul că organismul nu funcționează cum trebuie.

Transpirația nocturnă, cauze externe

Transpirația nocturnă este o reacție normală care ajută la scăderea temperaturii corpului. Dacă, de exemplu, apare ocazional, nu ar trebui să vă faceți griji. Temperatura ideală din dormitor este de 17 cel mult 18 grade Celsius. Importantă este și lenjeria pe care o purtăm.

Nu ar trebuie să ne culcăm îmbrobodiți. În plus trebuie să ne asigurăm că țesăturile elimină umezeala și ajută pielea să respire. Transpirația nocturnă este cauzată de țesăturile sintetice precum poliesterul sau nailonul. Medicii recomandă să folosim in și vâscoză.

Ne puteți urmări și pe Google News
Transpirația excesivă, cauze și simptome

Sursa foto: dreamstime.com

Consumul de alcool

Odată ce am eliminat aspectele externe, trebuie menționat că alcoolul este un alt factor din cauza căruia apare transpirația nocturnă. Dacă nu vreți să vă treziți în toiul nopții plin de sudoare, evitați să gustați din licorile bahice înainte de culcare.

„Alcoolul crește ritmul cardiac și ne relaxează căile respiratorii, îngreunând respirația. Aceste două pot crește temperatura corpului”, explicat medicul Barnett, vicepreședinte al cercetării clinice la Nanit.

Sistemul nervos trebuie să combată efectele consumului de alcool, cum ar fi tensiunea arterială oscilantă și ritmul cardiac crescut. Astfel, sistemul nervos declanșează transpirația nocturnă.

Transpirația nocturnă: cauze și simptome

Sursa foto: 153665971 © motortion | Dreamstime.com

Transpirația nocturnă, generată de stres

Transpirația nocturnă poate fi cauzată și de stres. Atunci când suntem stresați, creierul reacționează cu modificări fiziologice în corp, crește ritmul cardiac și eliberează hormoni.

„Transpirația legată de stres poate apărea atât în ​​timpul nopții, cât și în timpul zilei. Mulți oameni pot observa acest lucru înainte de un interviu sau de o prezentare importantă la locul de muncă”, a adăugat doctotrul Barnett. De asemenea, stresul este unul dintre motivele pentru care în timpul somnului avem coșmaruri sau atacuri de panică.

Efectele medicamentelor

Medicamentația este un alt motiv al transpirației excesivă, în special antidepresivele sau tratamentele pentru diabet, analgezice și suplimentele nutritive cum ar fi calicul și niacina.

„Dacă treci prin menopauză sau chiar din cauza modificărilor hormonale din timpul ciclului menstrual, s-ar putea să ai transpirație crescută”, spune Barnett. În acest caz, medicul sugereză să nu acoperim extremitățile pe durata somnului sau să punem un prosop rece peste cap.

În situația în care transpirația excesivă nu este cauzată de niciunul din simptomele amintite ar fi indicat să consultați un medic, potrivit Byrdie.com.