Transfăgărășanul sub nămeți. Risc de avalanșe

Transfăgărășanul sub nămeți. Risc de avalanșe

Unul din cele mai spectaculoase drumuri din țară, Transfăgărășanul, este acoperit de zăpadă, utilajele de la Drumuri Brașov au acționat, ieri, pentru înlăturarea nămeților, care pe unele porțiuni ajung la 5-6 metri înălțime.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov anunță pe pagina de Facebook că a început operațiunea de deszăpezire a DN7C Transfăgărășan, pe tronsonul Bâlea Cascadă - Bâlea Lac.

Deocamdată se lucrează la eliberarea unui sens de circulație pentru a permite mai ușor accesul utilajelor în zonele unde stratul de zăpada depășește chiar și 5-6 metri.

DRDP Brașov menținează că, în conformitate cu normativele în vigoare, circulația pe toată lungimea DN7C - Transfăgărășan se deschide în data de 1 iulie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până atunci circulația pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș) este strict interzisă și extrem de periculoasă din cauza căderilor de pietre și a avalanșelor.

Cei care doresc sa viziteze zona Bâlea Lac până atunci pot circula cu mașina până la Bâlea Cascadă și de acolo pot folosi telecabina.