Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum trăiesc oamenii în cel mai POLUAT oraș din LUME! Imagini cu IMPACT EMOȚIONAT puternic – Foto Galerie
Cum trăiesc oamenii în cel mai POLUAT oraș din LUME! Imagini cu IMPACT EMOȚIONAT puternic – Foto Galerie

Cum trăiesc oamenii în cel mai POLUAT oraș din LUME! Imagini cu IMPACT EMOȚIONAT puternic – Foto Galerie

Omenire este afectată de flagelul modern al poluării provenite din reziduuriilor industriale, emisiilor de gaze sau cantităților imense de gunoi. În cele mai grave cazuri, zeci de mii de persoane sunt otrăvite zilnic, conform rapoartelor experţilor în ecologie care monitorizează cele mai poluate, şi în acelaşi timp poluante, oraşe ale lumii.

Cel mai poluat oraș din lume este Delhi, capitala Indiei, locul unde aerul este irespirabil și apa nu este potabilă. i. Arderea intensă a deşeurilor şi urbanizarea intensă au transformat zona într-o imensă groapă de gunoi. Atât din cer, cât şi de la sol, Delhi este un loc unde un turist de abia rezistă unei excursii. 

Un studiu global al poluării aerului, realizat în 2014 de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii,  a descoperit că aerul din Delhi conţine particule mult mai poluante decât cel al oraşului chinez. După toate măsurătorile, aceasta ar fi zona cea mai poluată din lume.

Până și râul Yamuna, considerat a fi sacru, este plin de gunoaie. După Gange, Yamuna este al doilea râu cu semnificaţie regioasă pentru hinduşi, oferind apă pentru 57 de milioane de oameni graţie cursului său prin India, care se întinde pe 1.376 de kilomtri. Pentru a înțelege condițiile în care trăiesc oamenii în Delhi, fotograful Matthieu Paley a petrecut cinci zile în oraş şi a surprins poluarea prin lentilele aparatului de fotografiat. Imaginile vorbesc de la sine. 

Peste 10 milioane de oameni care locuiesc în apropierea acestor locaţii extrem de poluate suferă de diferite forme de cancer, probleme respiratorii, distrugeri ale sistemului imunitar, afecţiuni neurologice, şi multe alte probleme de sănătate pe termen lung.

Sursa foto Matthieu Paley