Traian Remeş, trimis în judecată

Traian Remeş, trimis în judecată

Fostul ministru al agriculturii Decebal Traian Remeş a fost trimis în judecată, ieri, în dosarul „Caltaboşul“, fiind acuzat de trafic de influenţă, infracţiune pentru care riscă maximum 10 ani de închisoare. Procesul va începe pe 12 septembrie, după vacanţa judecătorească.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au finalizat ancheta în acest dosar şi au ajuns la concluzia că, în septembrie anul trecut, ministrul Remeş ar fi primit 15.000 de euro şi produse alimentare în valoare de 1.500 de euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorbă.

Şpaga ar fi ajuns la demnitar prin intermediul unui vechi prieten al său, Ioan Avram Mureşan, care la rândul său a fost ministru al agriculturii în timpul guvernării CDR din perioada 1996-2000. În schimbul mitei, Remeş ar fi promis că va „aranja“ două licitaţii publice organizate de Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare din Râmnicu-Vâlcea - instituţie subordonată Ministerului Agriculturii - astfel încât contractele să fie atribuite unei firme care aparţine fiului lui Gheorghe Ciorbă.

Potrivit anchetatorilor, Gheorghe Ciorbă i-ar mai fi promis lui Remeş şi un autoturism de lux marca Audi Q7, în valoare de 65.000 euro, pe care ar fi urmat să-l livreze ministrului după câştigarea licitaţiilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Decebal Traian Remeş va fi judecat pentru trafic de influenţă, iar dacă va fi găsit vinovat riscă între 2 şi 10 ani de închisoare. Gheorghe Ciorbă şi Ioan Mureşan sunt acuzaţi de cumpărare de influenţă, respectiv complicitate la această infracţiune.

Remeş a demisionat din funcţia de ministru al agriculturii în octombrie 2007, după ce televiziunea publică a difuzat un montaj alcătuit din imagini aflate ca probă la dosar, în care Mureşan poate fi văzut când îi înmânează un plic în care s-ar fi aflat cei 15.000 de euro primiţi ca mită.