Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu lansează o teorie-şoc despre cum a luat fiinţă AUR: „Dați Șoșoacă poporului, Șoșoacă o să aibă”
Traian Băsescu lansează o teorie-şoc despre cum a luat fiinţă AUR: „Dați Șoșoacă poporului, Șoșoacă o să aibă”

Traian Băsescu lansează o teorie-şoc despre cum a luat fiinţă AUR: „Dați Șoșoacă poporului, Șoșoacă o să aibă”

Traian Băsescu lansează o teorie-şoc despre cum a luat fiinţă AUR. În opinia fostului preşedinte, AUR ar trebui izolat.

Traian Băsescu lansează o teorie-şoc despre cum a luat fiinţă AUR. Traian Băsescu, despre AUR: „E mult pentru un partid extremist să creadă că va înlătura tot ca să vină la putere”.

Mai mult, Traian Băsescu a declarat că AUR este un partid de extremă dreapta, iar o izolare a acestei formaţiuni ar putea fi chiar o idee bună.

Traian Băsescu, despre AUR: A aparut ca o reacţie la USR

„AUR este o reacţie la apariţia unui partid omolog dar în cealaltă parte a spectrului politic: USR-ul neomarxist. AUR un partid de extremă dreapta. AUR a luat obiective de genul legionarilor din perioada interbelica. USR este un partid neomarxist care nu va avea foarte multe de spus în politica românească. Totul dintr-un motiv simplu: nu vor face mai nimic în afara de zgomot”, a spus fostul preşdinte.

Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că  „AUR a aparut ca o reacţie la USR. Sunt cei doi poli ai spectrului politic romanesc. În ceea ce priveşte izolarea AUR, în timpul partidului Romania Mare (PRM) s-a mai întamplat asa ceva. Partidul a fost izolat până a dispărut.

Traian Băsescu, despre Şoşoacă şi George Simion

„Dați Șoșoacă poporului, Șoșoacă o să aibă. Nu partidele o promoveaza pe Şoşoacă, nu partidele promoveaza AUR.

AUR are doua elemente: tricolorul în mână şi poporul în gură, fraze foarte simple.

Televiziunile îi promovează. Uitați-vă la România TV care dacă nu are Sosoacă nu are emisiune, uitați-va la Antena 3, uitați-va la jurnale la dumneavoastră (Realitatea), a spus Traian Basescu.

E o enigmă cum a crescut un partid de la 1% la 10%, a mai declarat Traian Băsescu. Îmi aduc aminte si cand George Simion se tăvălea prin Bucuresti şi i-am luat apararea, pentru că o facea în numele reunificarii României cu Republica Moldova.

Între timp si-a schimbat ideile. Nu am nimic impotriva lui. EU nu am vorbit de promovarea lui in campanie. Ramane o enigma cum un partid creşte de la 1 la 10%.

Faptul ca de dimineaţa până seara televiziunile ne servesc ce face Şoşoacă este o realitate. Eu îmi asum susţinerea presedintelui AUR când vorbea de unirea cu Moldova.

Dar de la ce faceau atunci, îl mai auziţi pe George Simion sa vorbească serios de reunificare? E cam mult pentru un partid extremist să creadă că va înlătura tot ca sa vină ei la putere”, a concluzionat Traian Băsescu la Realitatea TV.