Traian Băsescu, despre aprobarea cotele obligatorii de imigranți la Consiliul JAI: România a greșit când a acceptat cotele. Este procesul de islamizare a Europei

Traian Băsescu, despre aprobarea cotele obligatorii de imigranți la Consiliul JAI: România a greșit când a acceptat cotele. Este procesul de islamizare a Europei

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat în această seară la B1 Tv, după ce miniştrii de Interne ai statelor UE au aprobat sistemul propus de Comisia Europeană privind distribuirea a încă 120.000 de refugiaţi, că în această situație, România a făcut dou greșeli: aceea că a acceptat în luna iunie sistemul cotelor și faptul că ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a mers la Consiliul JAI fără să aibă argumentul unei decizii a Parlemnatului de la București în ceea ce privește problema refugiaților. Vă prezentăm cele mai importante declarații făcute de fostul șef al statului:

  • România a fost într-o situație aproximativ egală ca dificultate când s-a discutat bugetul. Am avut momente foarte dificile. În Consiliul European, România a blocat bugetul Uniunii Europene. Deci, când vrei, poți să adopți poziții peste care nu treci. Să nu credeți că vorbesc ca unul care nu știe ce înseamnă presiune uriașă a 27 de state împortiva ta, cum a fost la buget
  • România a greșit în două faze. Unu, în momentul când a acceptat cotele, după evaluarea cu 40.000. A acceptat principiul în Consiliul European din iunie. Doi, l-a lăsat pe Oprea dezarmat. În spatele lui trebuia să fie o decizie a Parlamentului, ceea ce i-ar fi permis că ceară, după votul de azi din JAI, anexarea unei minute la decizia JAI-ului. Aici avea argumentul suprem al Constituției.
  • România avea argumente dacă se bătea. Din păcate Oprea a fost lăsat azi la voia votului, iar mâine subiectul votului nu figurează pe agenda Consiliului European. Iar România nu a anexat o notă în care măcar să spună că are articolul 3, aliniatul 4 din Constituție.
  • Nu cred că o poziție fermă a României ar mai fi fost posibilă după ce s-a luat plasa din iunie, când s-a acceptat cota de 1.783. Singura replică care îi mai rămânea lui Oprea era să se apere cu Constituția, pe de o parte, și era extrem de importantă o hotărâre a Parlamentului României.
  • Nu e obligatoriu să mergă doar ministrul de Interne la JAI, putea foarte bine să fie însoțit de primul ministru.
  • Având în vedere tensiunea momentului și angajamentele publice ale celor doi, România trebuia să aibă o poziție ca piatra. (...)
  • Lucrurile astea nu se fac numai din gură. Trebuia să avem o minută cu poziția Parlamentului, în care să fie invocat și articolul 3, aliniatul 4 din Constituție. România face, în opinia mea, un lucru neconstituțional.
  • Eu, dacă se va emite un document oficial să primim refugiați, cred că e de datoria grupurilor parlamentare sau a Avocatului Poporului să o atace la Curtea Constituțională 
  • 7.000 reprezintă începutul. Este cota de anul acesta, pentru că este inadmisibil, la nivelul UE să forțezi cotele, iar pe de altă parte să nu spui care e strategia să stopăm fenomenul.
  • Este procesul de islamizare a Europei, ne place sau nu ne place. Îi iubesc pe isalmici, dar pentru mine Europa este creștină. Acești oameni construiesc propiile lor reguli în interiorul statelor
  • Acest tip de discurs cu solidaritatea nu are nicio valoare. Are valoare cuvântul solidaritate pentru tot ce este prevăzut în Tratatul de aderare a României și în Tratatul Consolidat al UE care s-a adoptat la Lisabona.
  • Nu există astfel de situații, iar lideri importanți ai UE, și nu ezit să îi numesc pe doamna Merkel și pe domnul Hollande, fac o presiune nejustificată, pentru că ceea ce se impune nu are corespondent în tratele UE.
  • Este un colaps al zonei Schengen. România nu este membră a zonei Schengen.  (...) S-a instituit sistemul cotelor și dacă în Europa vor veni 10 milioane de oameni din Africa, din Orientul Mijlociu, luăm cotă.  Eu vă dau scris, Comisia Europeană știa foarte bine că nu vor fi doar 40.000. Acela a fost doar balonul de încercare