Traian Băsescu, criticat dur de Dmitri Medvedev la Consiliul NATO - Rusia

Traian Băsescu, criticat dur de Dmitri Medvedev la Consiliul NATO - Rusia

Preşedintele rus Dmitri Medvedev l-a criticat dur pe omologul său român Traian Băsescu pentru declaraţiile recente ale acestuia legate de cel de-al Doilea Război Mondial, la summitul NATO - Rusia desfăşurat în staţiunea Soci.

Criticile adresate de liderul de la Kremlin preşedintelui român sunt confirmate de ambasadorul rus la NATO, Dmitri Rogozin, pe contul său de Twitter.

"Preşedintele Medvedev l-a criticat dur de preşedintele României, Traian Băsescu, pentru declaraţiile despre anul 1941 care stârnesc indignare. Mă bucur ca preşedintele m-a susţinut în această problemă", a scris Rogozin.

Ambasadorul rus pe lângă Alianţa Nord-Atlantică a fost printre primii oficiali ruşi care au reacţionat la declaraţiile lui Traian Băsescu făcute la postul B1 TV. Şeful statului român declarase atunci că, dacă ar fi fost în locul mareşalului Ion Antonescu, ar fi ordonat, de asemenea, soldaţilor români să treacă Prutul pentru recupertarea Basarabiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rogozin a postat tot pe Twitter reacţia sa iniţială în care povesteşte că "ocupanţii fascişti-români s-au purtat mai rău decât nemţii" după ce au pătruns pe teritoriul URSS.

La câteva zile, într-un comunicat oficial, diplomaţia rusă califica drept o "bravadă neruşinată" afirmaţiile lui Traian Băsescu. CITIȚI ȘI:

  • Rusia, atac la Traian Băsescu: "O bravadă neruşinată. Europa civilizată trebuie să reacţioneze". Cum răspunde Băsescu
  • Tismăneanu, "șocat de tsunamiul" reacțiilor în disputa Băsescu-Regele Mihai
  • Iliescu: Băsescu s-ar putea să părăsească președinția chiar dacă nu vrea
  • Traian Băsescu, despre atacul la Regele Mihai: "Nu am ce să retractez"