Deşi ancheta este în curs, indiciile par să conducă spre varianta unui accident, a explicat un purtător de cuvânt al medicilor legişti din Los Angeles. Getty a fost găsit gol de la brâu în jos, în cadă, cu semne care arată că ar fi suferit un traumatism, conform unor surse din cadrul poliţiei, scrie Los Angeles Times citat de Agerpres.

Andrew Getty era nepotul magnatului petrolier Jean Paul Getty şi unul dintre cei patru copii ai lui Ann şi Gordon Getty. În urmă cu două săptămâni el ceruse un ordin de restricţie împotriva unei femei.

Moartea subită a lui Andrew Getty este o nouă tragedie pentru această familie bogată: al cincilea copil al lui Jean Paul Getty a murit de o tumoare cerebrală la 12 ani iar unul din fraţii lui s-a sinucis în 1973. În acelaşi an, Jean Paul Getty III, unul din verii lui Getty, a fost răpit şi ţinut ostatic timp de cinci luni până când familia lui a plătit o răscumpărare de 2,8 milioane de dolari.

Jean Paul Getty, un industriaş care a înfiinţat compania Getty Oil Co , era considerat în 1957 cel mai bogat american în viaţă. Getty a fost un colecţionar împătimit de artă şi este cunoscut în Los Angeles pentru muzeul care îi poartă numele. A murit în 1976 la 82 de ani.