O rudă a reputatei artiste a emis, joi, un comunicat de presă în care a anunțat decesul artistei.

Vera Lynn a fost considerată ca fiind un simbol al rezistenţei şi speranţei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

Artista a fost supranumită de lumea muzicii „iubita forţelor armate”. Ea a contribuit la ridicarea moralului trupelor britanice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, paricipând de multe ori la spectacole desfășurate chiar pe front, în mijlocul soldaților.

De multe ori artista s-a dus pe front pentru a încuraja soldații britanici. Este memorabilă melodia „The White Cliffs of Dover”

În acest sens, artista a susţinut numeroase concerte atât în Marea Britanie, cât şi în India şi Myanmar.

„Familia noastră anunţă cu profundă tristeţe decesul uneia dintre cele mai îndrăgite artiste din Marea Britanie la vârsta de 103 ani”, a transmis familia sa în comunicatul oferit în această după-amiază.

Chiar și în perioada pandemiei de coronavirus, artista graţie cântecului său „We Will Meet Again” a încercat să ridice moralul britanicilor.

Menționăm că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a folosit titlul piesei amintite în alocuţiunea televizată în care a rostit un discurs, considerat istoric, prin care a transmis cetăţenilor ţării sale un mesaj de încurajare în perioada pandemiei de coronavirus.

Familia artistei a mai spus în comunicat că informaţii privind înmormântarea artistei britanice Vera Lynn vor fi anunţate la o dată ulterioară.

Pentru a marca centenarul naşterii artistei în 2017, o imagine uriaşă care reprezenta o fotografie din tinereţe a cântăreţei Vera Lynn a fost proiectată pe celebrele Stânci Albe din Dover. Cu acea ocazie, Vera Lynn a lansat şi un nou album.

Un alt moment remarcabil a avut loc pe data de 7 mai, când artista britanică  a vorbit cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei din Europa, despre curajul şi sacrificiul care au caracterizat naţiunea britanică în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Vera Lyn a fost un simbol al speranţei şi al temerilor soldaților britanici  în timpul luptelor cu Germania nazistă, potrivit cancan.ro