Evenimentul Zilei > Actualitate > TRAGEDIE în clanul CÂRPACI: A MURIT Păsărica I GALERIE FOTO
TRAGEDIE în clanul CÂRPACI: A MURIT Păsărica I GALERIE FOTO

TRAGEDIE în clanul CÂRPACI: A MURIT Păsărica I GALERIE FOTO

Dramă și plânsete în cea mai bogată familie de rromi din România: clanul Cârpaci a mai pierdut un membru. Una din femeile importante din clan a trecut la cele veșnice, iar rromii s-au adunat în alai, au comandat coroane de 2 metri și au închiriat un TIR ca să o poată înmormânta ”cum se cuvine”.

De ani buni înmormântările rromilor din Timișoara blochează traficul.  Defunctul e purtat pe ultimul drum într-un TIR, iar alaiul de rubedenii îl urmează în pas de plimbare. Cei mai bogați rromi din Timișoara nu au făcut excepție. Pentru Păsărica Istvan, au pregătit o înmormântare grandioasă. Sicriul a fost deus într-un TIR împodobit pe laterale cu coronae de flori înalte de doi metri, iar e cabina șoferului au agățat un tablou al defunctei, în straie tradiționale, pozând în picioare.

Ultima fiță în materie de înmormântări e fanfara cu muzicanții îmbrăcați în haine militare, la fel cum s-a întâmlat și aici.

Păsărica din clanul Cârpaci locuia  într-un palat cu valoare  istorică de pe Bulevardul 16 Decembrie 1989 nr. 7, construit la 1905. Imobilul a fost în atenția opiniei publice lunile trecute după ce șeful celui mai bogat clan de rromi din țară, Trifu Cârpaci, care a vrut să pună mâna pe întreg imobilul, s-a ales cu o sentință penibilă în urma procesului în care a fost acuzat că a șantajat patru familii din Timișoara pentru a le face să-i vândă locuințele. El trebuia să de plătească victimelor sale câte 10 euro pentru fiecare lună în care le-a șantajat.