Evenimentul Zilei > International > Tragedie în aer! „Sicriul zburător” s-a prăbușit. În ultimii ani a omorât peste 1,000 de oameni
Tragedie în aer! „Sicriul zburător” s-a prăbușit. În ultimii ani a omorât peste 1,000 de oameni

Tragedie în aer! „Sicriul zburător” s-a prăbușit. În ultimii ani a omorât peste 1,000 de oameni

Un nou accident aviatic a avut loc în Rusia, în Siberia, iar aeronava care a clacat fatal a fost una Antonov An-12. Acest model a creat mari probleme în ultimele două decenii.

Un nou accident aviatic s-a petrecut în Rusia, după ce un avion Antonov An-12 s-a prăbușit în timp ce efectua a doua încercare de aterizare, lângă un aeroport din Siberia. În urma impactului fatal, șapte persoane au murit.

A devenit o tristă obișnuință ca aceste avioane să cadă pe teritoriul Rusiei. Din anul 2000 au fost înregistrate nu mai puțin de 61 de astfel de accidente. Bilanțul morților ajunge la 1.171!

Avioanele Antonov An-12 au devenit un adevărat coșmar pentru Rusia

Un avion cargo de tipul Antonov An-12, ce aparținea companiei Grodno din Belarus, s-a prăbuşit şi a luat foc miercuri lângă aeroportul din oraşul rus Irkutsk, au anunţat autorităţile ruse.

La fața locului au fost trimise peste 100 de persoane și 50 mașini speciale. Din primele informații pe care le dețin autoritățile, avionul s-a prăbușit chiar înainte de aterizare. Martorii au declarat că au observat flăcările la unul dintre motoare, după care avionul a intrat picaj necontrolat.

Avionul a ratat prima încercare de aterizare, iar în timpul revenirii la aterizare s-a pierdut contactul cu aparatul, conform Agerpres. Ministerul de Urgențe a anunțat că aeronava „dispăruse de pe radar” în timpul ultimei părți din procedura de aterizare în afara orașului.

La bordul aeronavei se aflau numai membri ai echipajului, trei belaruşi, doi ruşi şi doi ucraineni. „Singurul lucru pe care-l putem vedea este că, din păcate, toată lumea a murit”, a declarat Igor Kobzev, guvernatorul regional din Irkuţk.

În ultimii 21 de ani au murit 1.171 de oameni în astfel de tragedii

Imaginile de la locul accidentului îi arată pe pompieri cum luptă cu flăcările, în timp ce ninge abundent. Avionul era produs în anul 1968 și decolase din orașul Iakuțk. Avioanele de tip Antonov au o istorie bogată în ceea ce privește accidentele. De la începutul anilor 2000, până în prezent, 61 de aeronave de acest tip s-au prăbușit, bilanțul deceselor fiind de 1.171 de persoane.

Aceste aparate de zbor au fost fabricate în timpul Uniunii Sovietice în acest spațiu pentru transportul civil și militar.