Clădirea de birouri din apropiere de Times Square s-a cutremurat la impactul cu elicopterul, a declarat guvernatorul New York, Andrew Cuomo. Toate persoanele care se aflau în imobil au fost evacuate. Pilotul, Tim McCormack, a fost singura persoană aflată la bordul elicopterului Agusta A109E cu două motoare, a declarat Administrația Federală a Aviației (FAA).

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a afirmat că este foarte posibil ca pilotul să fi încercat o aterizare de urgență pe acoperișul clădirii. În urma impactului s-a produs și un incendiu, pe care pompierii au reușit să îl controleze, a mai spus guvernatorul, citat de CBS. Guvernatorul Cuomo a declarat după rapoartele preliminare că nu există nici un indiciu al jocului greșit. 

„A fost un incendiu care sa întâmplat când elicopterul a lovit acoperișul. Oamenii care erau în clădire au spus că au simțit clădirea clătinată", a spus guvernatorul Andrew Cuomo. El a mai adăugat: „Dacă sunteți un New Yorker, aveți un nivel de PTSD, corect, din 9/11. Și îmi amintesc foarte bine în acea dimineață. "Deci, de îndată ce auziți că o aeronavă a lovit o clădire, cred că mintea mea merge acolo unde mintea lui New Yorker merge."

Vorbind luni la Casa Albă, președintele american Donald Trump a declarat că accidentul a fost „o mare tragedie" și "un eveniment foarte trist".