Evenimentul Zilei > International > Tragedie aviatică în Sumatra. Un avion militar a căzut peste case, magazine şi un hotel
Tragedie aviatică în Sumatra. Un avion militar a căzut peste case, magazine şi un hotel

Tragedie aviatică în Sumatra. Un avion militar a căzut peste case, magazine şi un hotel

Cel puţin 30 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce un avion militar indonezian s-a prăbuşit, astăzi, într-o zonă rezidenţială din oraşul Medan, în nordul insulei Sumatra, şi a fost cuprins de flăcări, a declarat un purtător de cuvânt al armatei.

Potrivit unei surse militare, avionul s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială, peste un hotel, magazinele din zonă şi mai multe case. Avionul de tip Hercules C-130 a fost distrus în urma prăbuşirii în oraşul Medan, a informat Metro TV, care a precizat că la bordul avionului s-ar fi aflat 13 persoane.

“Potrivit ultimelor informaţii, ar fi murit 30 de persoane. Numărul victimelor ar putea fi mai mare”, a declarat Hisar Turnip, un purtător de cuvânt al agenţiei indoneziene pentru operaţiuni de salvare, citat de Agerpres. Nu se ştie pentru moment câte dintre victime s-ar fi aflat în avion şi câte la sol.

Avionul s-a prăbuşit la câteva minute după ce a decolat de la o bază aeriană din oraşul Medan cu destinaţia Natuna, o insulă vecină. Potrivit mass-media, pilotul ar fi cerut să revină la bază din cauza unor probleme tehnice.