Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedia din „Colectiv”! Mărturii emoționante: „Azi a fost super! M-am jucat cu o mână bionică, am încheiat nasturi, am pus apă în pahar!”
Tragedia din „Colectiv”! Mărturii emoționante: „Azi a fost super! M-am jucat cu o mână bionică, am încheiat nasturi, am pus apă în pahar!”

Tragedia din „Colectiv”! Mărturii emoționante: „Azi a fost super! M-am jucat cu o mână bionică, am încheiat nasturi, am pus apă în pahar!”

Tragedia din „Colectiv”! Mariana Oprea este în Scoția, unde testează o mână bionică de 70.000 de euro. În urma dramei din octombrie 2015, „Tedy” și-a pierdut șapte degete

Tragedia din „Colectiv”! La sfârșitul acestei luni, se împlinește un an de la seara în care „Tedy” a trecut razant pe lângă moarte. A trăit un coșmar aievea din care, atunci când s-a dezmeticit și a încercat să-și pipăie corpul zdrențuit de arsuri, cioturile zbârcite ale mâinilor i-au revelat o realitate dură: supraviețuise, dar tributul pe care avea să-l plătească vieții a copleșit-o. A plâns de durere privindu-și mâinile altădată albe și delicate, a plâns, frustrată, neputând să se îmbrace singură sau să mănânce, și-a jelit prietenii pierduți, s-a rugat pentru necunoscuții arși de vii la „Colectiv”. A plâns zile în șir, ascunsă în spatele zâmbetului pe care-l rezerva, protectoare, părinților… ATENTIE! IN CONTINUARE – IMAGINI CU MARE IMPACT EMOTIONAL


A plâns până când a înțeles că trebuie să meargă înainte, să lupte, să-și schimbe norocul. A ales drumul vieții cu capul sus, iar astăzi, după zeci de operații crâncene și la aproape un an de la carnagiul care a însângerat România, „Tedy” a găsit puterea să zâmbească din nou, de data aceasta cu toată inima.

Visează să mânânce și să se îmbrace din nou singură

„Azi a fost super! M-am jucat cu o mână bionică, am învățat să apuc lucruri, să le eliberez, să le strâng potrivit pentru tipul de material, am încheiat nasturi, am tras fermoare, am pus apă în pahar!”, a dezvăluit tânăra, aflată în aceste zile în Scoția, la Edinburgh. „Tedy” va suferi o nouă intervenție chirurgicală complicată, în urma căreia ar trebui să poată mânca din nou singură, grație unui implant miraculos – o mână bionică de 70.000 de euro. „Mi s-a luat mulajul pentru măsura mâinii, iar de mâine mă voi juca cu receptorii implantați direct în mecanismul pe care îl voi purta”, s-a entuziasmat „Tedy”.

Fotografii sensibile pentru scopuri nobile

La începutul acestei luni, Mariana Oprea a fost protagonista unui eveniment artistic – „Angels” –  o expoziție realizată de fotograful Alex Csiki. Frânturi din viața Marianei la aproape un an de la tragedia din „Colectiv” au fost surprinse de artist în 30 de instantanee foto, iar banii proveniți din vânzarea acestor bijuterii vor ajuta persoanele cu dizabilități din România. „Tedy” a detaliat: „Fondurile sunt pentru un ONG pe care vreau să-l înfiinţez în colaborare cu nişte tineri ingineri în robotică. Vor crea nişte proteze bionice în România, pentru cei care au nevoie”.

În urma incendiului produs în clubul Colectiv în 30 octombrie 2015 şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate

„Nu ştiu dacă am ce să iert, pe cine să iert, nu mă raportez la asta. Merg în continuare la terapie, vor urma şi alte operaţii”, Mariana Oprea, alias „Tedy” – supraviețuitoare „Colectiv” 

În urma incendiului produs în clubul Colectiv în 30 octombrie 2015 şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate