Tragedia de la 2 Mai. Cine este judecătoarea Claudia Carmen Berevoescu, care a preluat dosarul lui Vlad Pascu

Tragedia de la 2 Mai. Cine este judecătoarea Claudia Carmen Berevoescu, care a preluat dosarul lui Vlad Pascu Vlad Pascu . Sursa Foto: Arhiva EVZ

Un nou judecător se va ocupa de dosarul lui Vlad Pascu, după ce marți, 21 mai, s-a anunțat că cea care s-a ocupat până în prezent de caz, respectiv Ioana Ancuța Popoviciu va fi mutată de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța, începând cu 1 iunie.

Cine este noul judecător

Claudia Carmen Berevoescu, președinta Judecătoriei Mangalia, este noul magistrat care va superviza dosarul lui Vlad Pascu. Ea va trebui să decidă dacă dosarul va fi reluat de la zero sau nu, în urma recuzării și transferului Ancuței Popoviciu la Constanța.

Carmen Bereovescu are gradul profesional de magistrat de Curte de Apel și ocupă funcția de președinte al Judecătoriei Mangalia. Ea va prezida mâine, 23 mai, în cazul dosarului 2 Mai, înlocuind-o pe Ancuța Popoviciu, care a fost transferată la Judecătoria Constanța începând cu data de 1 iunie, conform solicitării sale.

Marți în cadrul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii, în care s-a decis transferul Ancuței Popoviciu, s-a luat și decizia de delegare a lui Carmen Berevoescu în funcția de președinte al Judecătoriei Mangalia pentru încă șase luni, începând cu data de 22 mai. Mâine, pentru prima dată, Vlad Pascu va fi prezentat la Judecătoria din Mangalia.

Ne puteți urmări și pe Google News
Vlad Pascu

Vlad Pascu. Sursa foto: Arhiva EVZ

Vlad Pascu era aproape de o condamnare pe fond

La începutul lunii trecute magistratul de la Parchetul Mangalia a respins solicitarea părții vătămate de schimba încadrarea lui Vlad Pascu, în omor calificat.

Un prim argument invocat de juriști constă în faptul că în practica judiciară, de regulă, procurorii sunt cei care cer pedepse mai mari pentru inculpați. Cutuma nu se aplică și în cazul dosarului 2 Mai. Reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia a cerut instanței de judecată o pedeapsă mai mică pentru Vlad Pascu.

Dealerul lui Vlad Pascu a scăpat de pedeapsa cu închisoarea

Cunoscut sub pseudonimul Maru, tânărul care îl aproviziona cu droguri pe Vlad Pascu nu va ajunge după gratii. Tudor Duma a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare. Instanța a decis, de asemenea, ca acesta să presteze muncă în folosul comunității, după ce a spart farmacia Spitalului Floreasca.

Tânărul a publicat pe rețelele sociale un video în care se afla în incinta Spitalului Floreasca. În filmare, Maru a menționat că a pornit în căutarea unor substanțe medicale. În plus, acesta a reușit să fure din unitatea medicală două pungi cu ser fiziologic.

Potrivit DIICOT,  în perioada ianuarie – septembrie 2023, a cumpărat de la fraţii Constantin, în vederea traficării, diferite cantităţi de canabis.

„În luna aprilie a oferit participanţilor la o petrecere (inclusiv minori), aproximativ 10 grame metamfetamină cristal pentru consum. Totodată, el a deţinut la domiciliul său în vederea traficării o cantitate Fentanyl.”, conform procurorilor.

Judecătorii au hotărât ca tânărul să presteze muncă în folosul comunității. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul lui Tudor Duma, au fost găsite cartușe de muniție letală.