Tragedia copiilor de la Iași, uciși de struguri: „Soția i-a luat în brațe și le-a dat apă”

Tragedia copiilor de la Iași, uciși de struguri: „Soția i-a luat în brațe și le-a dat apă”

Părinții celor doi copii care au murit la Iași, după ce au mâncat struguri, sunt în stare de șoc.

Când a aflat vestea, tatăl celor doi copii, unul de trei ani și celălalt de un an și jumătate, a revenit de urgență din Germania, unde lucra în construcții. Valentin Bughiuș a pecat la muncă pentru a putea aduna bani cu care să își renoveze casa în care locuia. Acum toată lumea i s-a năruit, după ce copilașii lui au murit, într-un mod atât de brutal.

Acum, Valentin Bughiuș încearcă să găsească explicații pentru tragedia care i-a lovit familia. Bărbatul susține că acum două luni a stropit cartofii, cu o substanță pe care a cumpărat-o dintr-un loc neautorizat. „Ei au mâncat struguri din grădină. De la aia a pornit. Au început să vomite, nu aveau febră, dar transpirau. A încercat soţia să-i liniştească, le-a dat apă. Au băut câte o guriță de apă plângând. I-a luat pe amândoi în braţe. S-au liniștit la un moment dat şi au început să doarmă pe ea”, povestește Valentin.

În loc să sune de urgență la 112, mama celor doi copii a mai stat opt ore, crezând că lucrurile nu sunt grave. Chiar ea le-a declarat polițiștilor că a mâncat și ea din strugurii suspecți și că i-au amorțit buzele, dar acest lucru nu a alarmat-o. Când copilul de un an și jumătate și-a pierdut cunoștința, femeia a decis să sune la 112. La fața locului, în localitatea Coarnele Caprei, a fost trimis și un elicopter de intervenție de la SMURD. Medicii au acordat îngrijiri copilului timp de oră, după care au declarat decesul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Copilul de trei ani se afla și el în comă, iar medicii de pe elicopterul SMURD au decis să îl transporte de urgență la Spitalul de Copii din Iași. Ulterior, și acesta a decedat, după ce a intrat în stop cardio respirator.

Specialiștii susțin că este foarte posibil ca substanța toxică cu care a fost stropiți cartofi, să fi ajuns și pe vie.  „Există substanţe neautorizate care se mai folosesc şi care au o concetraţie foarte mare. Unele dintre ele sunt pe bază de organofosforate, altele organoclorurate şi există şi alt tip de substanţe folosite pentru combaterea dăunătorilor care sunt nocive, mai ales dacă este vorba despre un copil”, a precizat Diana Cimpoesu, medic-șef UPU SMURD.