TRAFICANTUL DE MORMINTE. Preotul a vândut ilegal aproape 20.000 de LOCURI DE VECI.Plus: era să IA BĂTAIE de la fotbalistul Ionel Ganea
- Petrisor Cana
- 17 martie 2014, 13:28
![TRAFICANTUL DE MORMINTE. Preotul a vândut ilegal aproape 20.000 de LOCURI DE VECI.Plus: era să IA BĂTAIE de la fotbalistul Ionel Ganea](https://media.evz.ro/wp-content/uploads/2014/03/traficantul-de-morminte-preotul-a-vandut-ilegal-aproape-20-000-d.jpg)
Caz incredibil cercetat de polițiștii din Brașov. Oamenii legii au început urmărirea penală împotriva unui preot care a vândut ilegal și la suprapreț aproape 20.000 de locuri de veci. Parohul bisericii Sfânta Parascheva-Triaj, Andrei Sicoe e duhovnicul care era să ia bătaie de la fotbalistul Ionel Ganea, după ce l-a certat pe acesta că a venit cu lumânări din altă parte.
Poliţiştii din cadrul S.R.P.T. Braşov îl cercetează pe preotul paroh Andreiu Sicoe, bănuit că ar fi vândut 18.756 de locuri de înmormântare ilegal, cauzând un prejudiciu de peste 585.000 de lei. Preotul Andrei Sicoe slujeşte la biserica Sfânta Parascheva din Triaj. Presa locală a relatat că el a transformat înmormântările, nunţile şi botezurile într-o prosperă afacere personală. Oficiali din Poliția Română au declarat pentru EVZ că terenul pe care se află cimitirul din Triaj a fost dobnat de CFR iar Consiliul Local Brașov a interzis vânzarea locurilor de veci. Cu toate acestea, preotul Andrei Sicoe a transformat donația într-o afacere profitabilă. În ianuarie 2012, fotbalistul Ionel Ganea a fost la un pas să îl ia la bătaie. Fostul internațional s-a enervat pentru că părintele l-a certat că a intrat în capelă cu lumînări cumpărate din altă parte, nu din biserica pe care o slujeşte. Incidentul a avut loc chiar la Biserica Sf. Parascheva, unde era depus trupul neînsufleţit al naşului său, Ioan Drăgan (46 de ani), fost fotbalist la FC Braşov în anii '90. Veșnică pomenire la suprapreț Poliţiştii din cadrul S.R.P.T. Braşov au stabilit, până acum, că duhovnicul, de 63 de ani, conducătorul administraţiei parohiale al lăcaşului de cult din Braşov, ar fi perceput tarife şi taxe pentru locurile de înhumare, mai mari faţă de cele percepute la cimitirele locale de stat de aceeaşi categorie.
De asemenea, el nu ar fi eliberat enoriaşilor acte de concesiune pentru locurile de veci. Bărbatul ar fi închiriat, în numele lăcaşului de cult, un teren de aproape 114.620 de metri pătraţi, de la sucursala regională din Braşov a unei societăţi de căi ferate. La data de 1 iunie 2010, contractul de închiriere a fost reînnoit pe o durata de cinci ani, stabilindu-se lunar o chirie de 2.087,25 de lei, cu clauză de interzicere a vânzării locurilor de veci.
Administratorul vindea locurile de înmormântare, cu sume cuprinse între 1.000 şi 4.000 de lei, deşi preţul stabilit de către autorităţile locale pentru locurile concesionate în cimitir era de maxim 400 de lei.
Numărul locurilor de veci vândute astfel se ridică la 18.756, valoarea prejudiciului fiind de 585.422 de lei.
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 241/2005, abuz în serviciu, prevăzută şi pedepsită art. 297 alin 1 Codul Penal şi înşelăciune, prevăzută şi pedepsită de art. 244 alin 1 Codul Penal.