Traficanţi internaţionali de persoane, trimişi în judecată

Traficanţi internaţionali de persoane, trimişi în judecată

Procurorii DIICOT Timişoara au trimis în judecată trei persoane, membri aceleaşi familii, pentru trafic de persoane, după ce timp de doi ani aceştia au trimis în Irlanda şi au exploatat prin muncă peste 100 de victime.

Dosarul cauzei, instrumentată cu sprijinul poliţiei irlandeze care a pus la dispoziţia anchetatorilor zeci de înscrisuri şi documente, are nouă volume şi peste 1.800 de pagini.

Potrivit rechizitoriului, Remus Fuşteac, capul reţelei, împreună cu familia sa din localitatea timişană Gotlob, au racolat persoane cu o stare materială proastă şi le-au transportat în Irlanda, plasîndu-i în diferite locaţii din regiunea Ennyscorthy-Bree, Olight sau Wexford, pentru a presta munci în agricultură şi construcţii.

Din banii încasaţi la sfîrşitul fiecărei săptămîni de muncă, muncitorii erau obligaţi prin ameninţări şi  violenţă să plătească 30% din venitură către membri reţelei de trafic.

Conform anchetatorilor suma de bani strînsă în acest mod sare de 100.000 de euro. Din cele peste 100 de persoane traficate de reţeaua lei Fuşteac, 32 de persoane s-au constituit în parte vătămată, în timp ce 20 au acceptat doar să fie martori în acest caz.

Datorită presiunilor exercitate asupra victimelor de membri grupării infracţionale, mulţi din aceştia au refuzat, de frică, să colaboreze cu anchetatorii ori şi-au schimbat declaraţiile iniţiale. Din acestă cauză procurorii au început o altă anchetă care vizează patru persoane, toate rude ale liderului Remus Fuşceac, ce vor fi cercetate, în alt dosar, pentru trafic de persoane şi încercarede a determina mărturia mincinoasă.

Primul termen de judecată a fost fixat de instanţă în 6 februarie cu remus, alexandru şi Sergiu Fuşceac în stare de arest. Cei trei riscă pedepse cu închisoare de pînă la 12 ani. Reţeaua de trafic de persoane în vederea exploatării prin muncă pe relaţia Irlanda, este cea mai mare de acest fel anihilată în ultimii 5 ani de poliţiştii de frontieră de la DPF Timişoara.

Ne puteți urmări și pe Google News